Virtueel door het Valkhofpark

NIJMEGEN – Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september kan iedereen voor het eerst door het monumentale Valkhofpark wandelen onder leiding van een virtuele gids. De Valkhofvereniging heeft daarvoor een app laten maken, die gratis beschikbaar is voor alle Android en Apple-toestellen.

Het is het eerste project waarmee de Valkhofvereniging haar doelstelling – het toeristisch aantrekkelijker maken van Het Valkhof – geleidelijk aan uitbreidt met digitale middelen.

Een virtuele wandeling

De vereniging verzorgt onder andere de openstelling van de Sint Nicolaaskapel uit de 11e eeuw, het oudste stenen gebouw van Nederland.
Als de kapel open is, geeft één van de vrijwilligers van de vereniging uitleg over kapel en park. Dat blijft ook zo. Maar de kapel kan onmogelijk altijd open en bemensd zijn.

Een app als gids

Daarom is er nu een wandeling per app. In de toekomst krijgt deze wandeling een uitbreiding in de directe omgeving van het park. Het is de bedoeling dat er ook een luisterapp komt en dat de app in meerdere talen beschikbaar komt. De Valkhofvereniging streeft bovendien integratie na met de informatiepanelen die al in het park staan. De Valkhofwandeling is beschikbaar in de gratis TourToDo-app. Deze app kan de gebruiker thuis al installeren. In de kapel is de toegangscode voor de Valkhoftour verkrijgbaar.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Virtueel door het Valkhofpark

Reageren is niet toegestaan.