Performance in het kerkje van Persingen: ‘Flarden’

PERSINGEN – Zaterdag 12 en zondag 13 oktober is Het Kerkje van Persingen het podium voor een performance van Kunstenaarscollectief 16C uit Amersfoort. Beide dagen is de performance te zien en te beleven van 11:00 – 17:00 uur, Persingensestraat 7, 6575 JA Persingen.

Sinds het Dadaïsme heeft de performance zich ontwikkeld tot een gerenommeerd onderdeel van de kunstwereld. Performancekunst is een kunstvorm waarin de kunstenaar zich niet kan verschuilen achter een kunstwerk maar zelf het kunstwerk is. Kunstenaarscollectief 16C is de uitdaging aangegaan van een groepsperformance waarbij de leden ieder voor zich en toch als één lichaam uiting geven aan flarden. Het is eenmalig en er is geen draaiboek zoals in het theater. Iedere handeling tijdens de performance is authentiek en doet ertoe. Less is more!

Het Amersfoortse Kunstenaarscollectief 16C bestaat uit Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Wendela van Lynden, Carolien Magnus, Elsa Matthijssen, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg. Gedurende het jaar komt deze groep oud-studenten van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst om de veertien dagen in het atelier van een van hen bij elkaar om te werken en elkaar te inspireren. Zij hebben zich mede tot doel gesteld om elk jaar een groepskunstwerk te maken. In 2019 is dat performancekunst ‘Flarden’.

Het kerkje van Persingen is een 13e-eeuws kerkje, gelegen in de Ooijpolder, onder de rook van Nijmegen. Al sinds jaren is het locatie voor bijzondere tentoonstellingen. Het kerkje is een mooie stopplaats op een fietstocht door de Ooijpolder, maar met de auto is het ook prima te bereiken.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Performance in het kerkje van Persingen: ‘Flarden’

Reageren is niet toegestaan.