Pleinen met lege stoelen in Gelderland

GELDERLAND – In 2018 kwamen 142 personen door een verkeersongeval om het leven in de provincies Overijssel en Gelderland. 93 in Gelderland, 49 in Overijssel. Op 26 september is het EDWARD-DAY, de Europese Dag zonder Verkeersdoden.

We staan op die dag stil bij de verkeersslachtoffers door, tussen 10.00 en 17.00 uur, op pleinen in de gemeenten Arnhem, Bronckhorst, Culemborg, Druten-Wijchen, Ede, Raalte en Rijssen-Holten lege stoelen te plaatsen. Voor ieder verkeersslachtoffer een stoel. Zo staan we niet alleen stil bij de mensen die omgekomen zijn in het verkeer, maar willen we ook de samenleving bewustmaken van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt. En dat samen werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het wordt dit jaar georganiseerd met zeven gemeenten in Oost-Nederland. Ieder verkeersslachtoffer laat een lege stoel achter. Door het plaatsen van lege stoelen, laten we verkeersdeelnemers zien hoeveel verkeersdoden er jaarlijks nog vallen. De lege stoelen roepen op ook om na te denken over vragen als: rijd je veilig? Houd jij je bijvoorbeeld aan de snelheid? En stop jij je telefoon in je tas als je in de auto rijdt of op de fiets zit?

Bert Boerman, voorzitter ROV Oost-Nederland: “Verkeersveiligheid is heel belangrijk, daar moeten we samen aan werken. Het is mooi om te zien dat er dit jaar zeven gemeenten een plein beschikbaar hebben gesteld voor lege stoelen. Een initiatief waarmee we inwoners bewust maken van het aantal verkeersslachtoffers en kunnen attenderen op hun eigen gedrag in het verkeer. We kunnen tenslotte allemaal bijdragen aan onze verkeersveiligheid.”

Locaties lege stoelen

Arnhem, De Markt
Bronckhorst, centrum Vorden (tegenover de kerk)
Culemborg, Varkensmarkt
Druten, de Markt
Ede, de Markt
Heino, de Markt
Rijssen, Europaplein
 
Bij iedere locatie zijn mensen aanwezig om belangstellenden tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Pleinen met lege stoelen in Gelderland

Reageren is niet toegestaan.