Politie weert Achilles’29 niet van Heikant

GROESBEEK – In het conflict tussen de voetbalclub en de familie Derks verwacht laatstgenoemde politie-inzet om te voorkomen dat de club het terrein betreedt. Burgemeester Mark Slinkman wil op deze manier echter geen stelling nemen in het conflict. Het is namelijk niet aan hem om een juridisch oordeel te geven, maar aan de rechter. Het is een zaak tussen twee private partijen.

Onderdeel van de ruzie is een brij aan conflicten en juridische vragen. Is de huurovereenkomst inderdaad beëindigd? Mag de club over het terrein van de familie Derks lopen om de eigen kantine te kunnen betreden? Heeft de curator zaken aan de familie Derks verkocht die helemaal niet in het faillissement vielen? Zo is er nog een heel aantal andere kwesties.

De situatie is inmiddels nog complexer geworden. De familie Derks wordt nu ook zelf beschuldigd zich vergrepen te hebben aan andermans eigendom. De heer Koolen, eigenaar van de voormalige kippenfarm, heeft aangifte tegen de familie Derks gedaan. Dit wegens het afsluiten van een hek dat eigendom is van Koolen, op diens grond staat en uitkomt op grond die evenmin van de familie Derks is.

Burgemeester Slinkman heeft bij herhaling afstemming gezocht met de officier van justitie. Ze zijn het erover eens dat de burgemeester niet op de stoel van de rechter mag gaan zitten. Omdat echter geen van beide partijen de zaak aan de rechter wil voorleggen, duurt de impasse voort. En blijft de telefoon rinkelen bij de politie en de gemeente.

Mark Slinkman heeft de club en de familie herhaaldelijk opgeroepen de rust te bewaren en elkaar over en weer zo min mogelijk te provoceren. De politie komt bij meldingen steevast ter plaatse en legt vast wat er gebeurt. Pas na een uitspraak van een rechter zal blijken of een actie strafbaar is. Nu is niet helder wie in overtreding is, omdat niet duidelijk is wie in zijn recht staat: degene die een slot vervangt om een ander buiten te sluiten, of de ander die dat slot openbreekt om de kantine te kunnen betreden.

Mark Slinkman: “Het is jammer van de schaarse politiecapaciteit, die veel nuttiger kan worden ingezet. Het eind van de soap lijkt echter nog niet in zicht.”. Volgens de burgemeester zijn de openbare orde en veiligheid tot op heden niet in het geding geweest. De politie ziet erop toe dat dat zo blijft.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Politie weert Achilles’29 niet van Heikant

Reageren is niet toegestaan.