Nederlandse en internationale crossers draaien warm in Groesbeek

GROESBEEK – Op 16 februari organiseert MBC de Zeven Heuvelen in Groesbeek voor de 20e keer zijn wintercross. Het is dé kans om dicht bij huis enkele grote namen uit de crosswereld aan het werk te zien. 

Voor veel rijders is dit de ideale gelegenheid om warm te draaien voor het nieuwe seizoen. Groesbeek is daarom in februari verzamelplaats van crossers uit zowel Nederland als België en Duitsland. Zelfs de Britten komen elk jaar op het spannende evenement af. Ook grote namen als Jeffrey Hellings en Lars van Berkel reizen regelmatig af naar de Groesbeekse heuvels om te starten met ritme opdoen.

Toppers van dit kaliber komen echter niet altijd. De Italianen organiseren tegenwoordig namelijk hun nationale kampioenschap in het begin van februari. Professionele rijders zakken graag af naar het zuiden om daar het startgeld op te strijken.  

Maar het Groesbeekse spektakel zal er niet minder om zijn. Zeker de subtop verschijnt er elk jaar weer aan de start. “Daar hoeven we weinig reclame voor te maken”, zegt Nico Troost, voorzitter van MBC de Zeven Heuvelen. Het aantal deelnemers bedroeg vorig jaar 242 en Troost verwacht dat aantal in 2020 zeker weer te evenaren. 

Vijf klassen komen aan de start, te beginnen met 85cc rijders. Daarna komen de liefhebbers, gevolgd door de zogenaamde DMX-klasse en mensen met een sportlicentie. Als derde rijden samen junioren, senioren, veteranen en dames. De vijfde klasse is de nationale jeugd van zowel de crossbonden KNMV als MON. De zesde en laatste klasse is voor de zwaargewichten: de professionele rijders (MON Inters en KNMV ONK), internationals en endurorijders. 

De toegangsprijs bedraagt 10 euro, jongeren van 6 t/m 15 mogen voor 5 euro binnen (als ze hun ouder(s) meebrengen). Kinderen mogen gratis.

Foto: Internationale vedette Lars van Berkel aan het werk op het circuit van MBC De Zeven Heuvelen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 februari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nederlandse en internationale crossers draaien warm in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.