WK wielrennen studenten gaat niet door in juni 2020

Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus werd het meer en meer onzeker of het WK wielrennen voor studenten (WUCC), dat van 9 tot 14 juni dit jaar zou plaatsvinden, door kon gaan.

Op woensdag 25 maart hebben de FISU en het organiserend comité besloten dat het WUCC niet zal plaatsvinden in juni van dit jaar. Hoewel alle betrokken partijen uitkeken naar een prachtig evenement komende juni, blijft de veiligheid en gezondheid van deelnemers, stafleden, vrijwilligers en andere betrokkenen het allerbelangrijkst.

Het organiserend comité bekijkt momenteel samen met de FISU de opties om het evenement op een ander moment plaats te laten vinden. Juni 2021 lijkt hierin de beste mogelijkheid voor alle betrokken partijen.

De voorbereidingen voor het WUCC waren al geruime tijd in volle gang, het organiserend comité zal zich de komende tijd blijven inspannen om het alsnog mogelijk te maken dit evenement plaats te laten vinden in juni 2021. We houden jullie op de hoogte van alle voortgang op dat gebied.

Koppeling met andere evenementen

Het WUCC had een groot aantal koppelingen met andere evenementen. Alle samenwerkingen worden waar mogelijk meegenomen naar 2021. Maar ook op deze evenementen in 2020 heeft ons besluit zijn uitwerking. De Omloop der Zevenheuvelen (14 juni) blijft vooralsnog als losstaand evenement op de kalender staan.

De mountainbike cross country wedstrijd in het kader van de KNWU Landelijke Jeugdcompetitie (13 juni) zal in 2020 komen te vervallen. Het Active Living Event in samenwerking met de Radboud Universiteit (11 en 12 juni) wordt deels verplaatst naar september 2020. De reeks side-events die rondom het WUCC werd georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zal worden gecontinueerd tot en met de uitvoering van het hoofdevenement in 2021.

We hopen jullie allen te zien in betere tijden en hopelijk alsnog tijdens ons evenement als deze in 2021 doorgang kan vinden. Wees voorzichtig, hopelijk komen we met elkaar deze moeilijke tijd door.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor WK wielrennen studenten gaat niet door in juni 2020

Reageren is niet toegestaan.