Minigolfsport in Groesbeek is voor iedereen

GROESBEEK – In de vakantietijd is voor velen een partijtje midgetgolfen geen ongebruikelijk uitje, maar voor een niet onaanzienlijk aantal mannen, vrouwen en jeugd is ‘minigolf’ ‘hun’ sport. Zeker ook in Groesbeek waar op Sportpark De Lubert een prachtige minigolfbaan ligt.

38 JAAR

Hoewel de ontspanning er zeker ook is, is de ‘gezonde’ wedstrijdspanning ook wel degelijk aanwezig en schalt er wel eens een teleurstelling door de al snel weer heldere lucht. Maar gelukkig voert de blijdschap en de voldoening, er na weer de boventoon. DE LUBERT-bestuurslid Wilbert van Helmond hoort en ziet het met genoegen aan.

De vereniging bestaat inmiddels alweer 38 jaar. Zij hebben in de loop der jaren, mede door de goede organisatie van te organiseren evenementen een mooie naam opgebouwd. Dat dat zo is bewijst het aantal deelnemers bij toernooien, die veelal voor de officiële inschrijving al een mail naar de vereniging sturen om alvast aan te kondigen dat zij zeker bij de volgende editie weer aanwezig zullen zijn.

Evenementen 

Jaarlijks organiseert de vereniging twee toernooien. Een zogenaamd “Clubtoernooi”, waarvoor uit diverse delen van het land altijd belangstelling bestaat om daaraan deel te nemen. Dit is een evenement voor verenigingsleden.

Verder wordt er ook elk jaar een “Avondtoernooi” georganiseerd. Dat is een evenement waarbij zowel verenigingsleden als recreanten kunnen deelnemen. Deze activiteit is puur gericht op de gezelligheid. Vandaar dat het jaarlijks een zeer geslaagd evenement is.

Naam 

Wat dat betreft staat DE LUBERT ook nationaal zeker op de minigolfkaart. Illustratief voor ‘de naam’ die De Lubert in de loop der jaren heeft opgebouwd is, dat de ledenlijst niet alleen bestaat uit spelers vanuit de eigen regio. ,,Nee, we hebben leden die regelmatig vanuit bijvoorbeeld Heteren, Arnhem, Elst, Nijmegen en Lent naar Groesbeek afreizen. Om te kunnen spelen op een mooie baan en zeker ook om te spelen met spelers van hun eigen niveau. Dat is bij elke vereniging natuurlijk ook zo. Maar wij bij DE LUBERT hebben zeker niet te klagen. De vereniging bloeit steeds meer en heeft kwaliteit op elk niveau. De recreatieve speler of speelster bieden wij alle gelegenheid om te genieten van deze mooie sport. Ook dat is een categorie die geniet van deze omgeving, de baan en hun sociale contacten.”

Informatie 

Voor informatie over de MGC De Lubert, nodigen de vereniging u uit op de clubdag, elke maandagavond vanaf 19.00 uur, of u stuurt een maitje naar: wilbertvanhelmond@hotmail.com

Adres: Sportpark De Lubert, Cranenburgsestraat 23a in Groesbeek.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Minigolfsport in Groesbeek is voor iedereen

Reageren is niet toegestaan.