Een sporthulpmiddel op maat uitproberen?

REGIO – Uniek Sporten Uitleen helpt sporters met een fysieke beperking. Wat is Uniek Sporten Uitleen precies en waarom zou je hier gebruik van willen maken?

Sport en bewegen houd je fit en het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen?

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen (18+) met een fysieke beperking binnen de regio Nijmegen sporthulpmiddelen gratis kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sporthulpmiddelen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Hoe gaat dat in zijn werk?

De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst! De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je een goed beeld krijgen of die sport bij jou past.

Kom je er na twee maanden achter dat je een andere sport wilt proberen waar je gebruik maakt van een ander sporthulpmiddel? Dat is geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Je kunt meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past.

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente of zorgverzekering voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. Blijft er daarna nog een bedrag over? Via Uniek Sporten Hulpmiddelen kan er nog extra (financiële) ondersteuning geboden worden.

Beschikbare hulpmiddelen

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar: de aankoppelbare handbike, vastframe handbike, Running Frame, Allround sportrolstoel en de Court sportrolstoel

Heb je vragen over Uniek Sporten Uitleen?

Neem dan gerust contact op. Je kunt naar de website www.unieksporten.nl/uitleen of bellen naar 020-5840751. Ook kun je contact opnemen met de regiocoördinatoren van de regio Nijmegen: Erik Groenen (e.groenen@unieksporten.nl) of Elsemieke Laset (e.laset@unieksporten.nl).


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een sporthulpmiddel op maat uitproberen?

Reageren is niet toegestaan.