[Update2] Achilles ’29 failliet, doorstart Tweede Divisie mogelijk

GROESBEEK – Achilles ’29 overweegt een faillissement aan te vragen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander op oudejaarsdag.

BV

Het faillissement zou om de BV gaan en daar vallen het eerste team en het belofteteam onder. Spelers en trainers zijn in het geval van een faillissement transfervrij. Geruchten gaan dat spelers al gesprekken met andere clubs hebben gehad. Overige elftallen, waaronder het vrouwenteam, vallen onder de vereniging en kunnen normaal gesproken blijven bestaan.

Doorstart of miljoenenlening

Achilles ’29 hoopt dat er een doorstart gemaakt kan worden in de Tweede Divisie, al lijkt de kans hierop klein en is daar volgens De Gelderlander tevens toestemming van de KNVB voor nodig. Een andere optie is de miljoenenlening uit Brazilië. Die lening zou in het voorjaar van 2017 al rond zijn, maar het geld is er nog niet.

De Groesbeekse club degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler League en heeft al maanden problemen met het betalen van de salarissen. Een faillissement zou daarom niet onverwacht zijn.

Update 03-01-2018, 10:30 uur
Achilles ’29 is failliet verklaard. Dit gebeurde bij de rechtbank in Zutphen, op verzoek van de belastingdienst. Het betreft de BV, waar de betaaldvoetbal-activiteiten onder vallen. “Het bestuur heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. Het is ook zo dat het bestuur niet zelf het faillissement heeft aangevraagd,. Sterker nog: het bestuur overweegt in beroep te gaan”, laat de club haar leden weten.

De club gaat ook nog in overleg met de KNVB. De vereniging zelf blijft bestaan.

Update 03-01-2018, 14:30 uur
Achilles ’29 zou een doorstart kunnen maken in de Tweede Divisie. De vereniging blijft namelijk bestaan en die heeft de licenties voor de teams. Dat is een nogal technisch verhaal. Meer uitleg daarover staat op de website van De Gelderlander.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 50 reacties »

50 reacties op “[Update2] Achilles ’29 failliet, doorstart Tweede Divisie mogelijk”

 1. John zei:

  Voetbal is bijzaak. Diegene die hun leven laten beheersen door verlies of winst van hun zogenaamde geliefde club snappen er niks van.
  Het is een spel. Niet meer en niet minder.

 2. Cora zei:

  Eindelijk failliet.
  Jammer dat de leiding van dat mini clubje dan van hun schulden af zijn. Stel de ex-voorzitter en zijn zusje aansprakelijk om zelf op te draaien voor de miljoenenschuld.
  De spelers zijn overal welkom.
  Die zullen echt geen nieuw contract gaan tekenen waarin staat dat ze geen geld meer krijgen en zullen opdraaien voor de schulden.

 3. Wim zei:

  Hebben ze het nog lang volgehouden. Voor de echte achilles mensen sta op en maak er weer een gezonde en mooie club van . Succes en sterkte ermee .Nee

 4. Wim zei:

  Sorry nee hoort er niet achter .

 5. Let op; geld lenen kost geld zei:

  Whahahahaha

 6. boersteeg zei:

  dat zal een gezellige nieuwjaarsreceptie zijn op de heikant.

 7. Gerrit zei:

  Verassend ……ik vindt wel dat er erg gemakkelijk gedacht wordt over een doorstart. Nogal frustrerend voor de schuldeisers die met lege handen achter blijven. Bovendien vraag ik mij af of de amateurtak er financieel zo goed voor staat dat zij zorg kunnen dragen voor het onderhoud van het sportpark en bijkomende kosten. Ook een amateurclub kan niet zonder financiele middelen. Ik ben bang dat deze soap nog wel ff duurt.

 8. Jan zei:

  Dat is lekker,eerst groot doen kijk eens wat wij allemaal bereikt hebben.
  En nu willen ze er makkelijk vanaf komen!!een wielrenner die doping heeft gebruikt pakken ze alle titels af eens kijken wat hier gebeurd. Ik zeg alles terug betalen tot de laatste cent dan maar in de schuldsanering daar hebben ze het zelf na gemaakt.

 9. Hyballa zei:

  Ik kijk al uit naar de derby tegen DVSG !!

 10. Jose zei:

  Haha. Eindelijk. Jammer voor de mensen die achter blijven met de schulden en de echte achillesmensen. Mooi voor de fam. Wat n Stelletje stumpers

 11. Anoniem zei:

  Wordt niet tegen dvsg ze staan al met het zondags team in de vierde klasse en dat alleen dat alleen de bv failliet gaat en de rest gewoon door blijft gaan is niet vreemd zo werkt het ook bij de meeste bedrijven

 12. Grb zei:

  Helemaal opdoeken die nep vereniging.

 13. Wat is nog gehaid terreworrig zei:

  Wat een reacties, en dat op nieuwjaarsdag. Ik heb weinig met voetbal maar hoe het ook zit ik geloof niet dat hier de familie Derks met moet wil een fiasco van gemaakt heeft. Er zullen misschien verkeerde keuzes gemaakt zijn. En als er een investeerder geld belooft en dat komt niet dan krijg je problemen. En dat zal zeker niet alleen mondelijk zijn gebeurd. Ik vind het jammer. Maar laat de club blijven bestaan. Ze hebben hun best gedaan mischien verkeerde keuzes. Voor welke club je ook bent dit gun je je eigen club nooit dus ook een ander ook niet. Dit komt goed maar niet wat de club verwacht had. Gelukkig nieuwjaar en maak jullie club weer groot. En dat gun ik de rest van de clubs van Groesbeek ook.

 14. Theo zei:

  Nogmaals, zoals al eerder en vaker hier aangegeven: Jammer voor de jeugd spelers! Triest voor de echte trouwe leden waar het bestuur altijd zo trots op was. Ook zij zijn ernstig besodemieterd!

 15. Ruud V zei:

  Wie zijn eigenlijk de andere schuldeisers, behalve spelers en staf?

 16. Verzopen Goudvis zei:

  Triest hoe mensen hier een ander een faillissement gunnen.

 17. De karper zei:

  Goudvis zegt genoeg wat voor een mensen het zijn .

 18. Cora zei:

  Is de training van Achilles 1 dinsdag 2 januari ook al niet meer doorgegaan?
  Worden de spelers wakker?

 19. De Belasting. zei:

  Cora @ Wat ben jij nieuwsgierig….om langs deze weg info te krijgen. Bel trainer/spelers…dan weet je t meteen. Nee…de boel opnaaien…goed bezig. Maar laatste goede nieuws voor jullie azijnzeikers is…faillissement is gisteren aangevraagd…

 20. De Kuier. zei:

  Redactie???De Gelderlander al gelezen…

 21. en zo is het zei:

  Het doek is gevallen..

 22. Jan zei:

  Ik zie Frans nog zwaaien naar De treffers supporters. Ik zwaai nu even terug naar frans. Heerlijk!

 23. Hoi zei:

  Gegokt maar verloren schrijf ik als supporter van zuid. Of het nu hoogmoed was om met kop en schouders de beste van Groesbeek willeb zijn of gewoon de stap hebben willen nemen. Er zijn door bepaalde personen bij A28 verkeerde beslissingen genomen en ook de KNVB verdient geen hoofdprijs. Jammer voor de trouwe supporters. Nu een gezonde club ervan maken. Ondanks dit slechte bericht de beste wensen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

 24. Keesje zei:

  En de personen die nog geld tegoed hebben, die kunnen het nu dus vergeten? Leuk he?

 25. Patje P. zei:

  Achilles overweegt een falliessement aan te vragen staat er in de kop. Weer er met de kont er om heen draaien nu blijkt dat de belasting het falliessement al ruim voor de feestdagen al had aangevraagd.

 26. Hoi zei:

  Beste redactie
  Nog de beste wensen. Vraagje? Komt er een mogelijkheid om je geplaatste bericht te verbeteren. Eenmaal geplaatst kun je het niet meer bewerken. Door die automatische aanvullingen van je telefoon staan er helaas fouten in berichten en kun je die niet herstellen.

 27. Peter062 zei:

  Wat mij betreft riekt dit erg sterk naar een faillissementsfraude van 3.6 miljoen. Want op 01-08-2017 een Bv oprichten daar de betaalde tak in onder brengen met bijna geen inkomsten maar wel alle kosten waaronder alle salarissen. Mag hopen dat de belastingdienst c.q Fiod hier nader onderzoek naar doet,kans lijkt me redelijk groot gezien zij de aanvragers zijn van het faillissement, mag Fransje alsnog een paar jaar gaan zitten.

 28. Geer Schoonderwoerd zei:

  De kop boven dit artikel “Achilles’29 failliet” is tendentieuze berichtgeving. Niet alleen De Groesbeek maakt zich hier schuldig aan maar alle artikelen met dezelfde kop er boven. Dus ook o.a. De Gelderlander. (met dank aan de heer Droog) Niet Achilles’29 is failliet maar de BV Achilles’29. Andere elftallen waaronder de vrouwen gaan vooralsnog gewoon door.Dat staat wel ergens verder in het artikel maar de meeste mensen lezen alleen de kop en barsten gelijk los. En ja hoor dit is mijn eigen naam. Ik naai niet iemand anders een oor aan

 29. Hans zei:

  De slogan ‘het onverwoestbare Achilles’ kan ook gelijk de prullenbak in!

 30. Jose zei:

  Hèhè. Heeft nog lang geduurd. Beste zo. Wat hebben ze er toch een puinhoop van gemaakt de fam.Derks. Had al veel eerder ingegrepen moeten worden. Al enkele spelers op gesprek geweest bij de treffers. Iedereen gaat lopen dus hoe willen ze doorstart gaan maken, ook niemand op komen dagen op training. En toch nog denken dat ze t goed voor elkaar hebben. Sjongjonge

 31. Gruusbek zei:

  Goed zo Geer Schoonderwoerd! Nu ligt het aan de tendentieuze berichtgeving van De Groesbeek. De Groesbeek, De gelderlander, de KNVB, die Braziliaanse bank en zo kunnen we nog wel even doorgaan want het ligt aan iedereen. Wanneer houden jullie jezelf nu eens een spiegel voor? (Tip: wel even de plaat voor je kop weghalen)

  En voor de echte Achillesmensen: als het een beetje meezit kun je volgend seizoen weer gezellig naar een herkenbaar Achilles kijken met herkenbare spelers waarvoor je niet steeds in een programmaboekje hoeft te kijken hoe ze ook al weer heten.

 32. Hans zei:

  Ja Geer, de wereld is oneerlijk en het ligt allemaal aan de boze buitenwereld. Iedereen krijgt de schuld behalve de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn. Die mensen die jou club om zeep hebben geholpen daar moet je wat van vinden. Zeg daar eens wat over…
  En laat Geer en de rest van Groesbeek nu niet denken dat je met 0 euro een club weer op kunt bouwen. Financieel staat het zo zwak dat nog geen 6e klasser met jullie wil ruilen. Onderhoud sportpark, salarissen jeugdtrainers etc. Het is niet te doen.
  Egg side mensen; nu nog babbels???

 33. Cora zei:

  Reactie op Geer Schoonderwoerd.
  Hij geeft hier iedereen de schuld behalve de schuldige zelf.
  Noem de gewoon de naam van de familie die jullie club ten gronde heeft gebracht.
  Niet alles en iedereen noemen die er iets aan kunnen doen dat het speeltje van die familie nu ten gronde is.
  Ik zou daar echt geen lid van willen zijn.
  Wat een clubje

 34. kuul zei:

  toch wel leuk dat we nog van die rooie gewonnen hebben

 35. miep zei:

  wat een hoop anti volk hier, zullen je buren maar zijn. bah

 36. Wim zei:

  Ja kuul wat een prestatie hebben jullie geleverd.

 37. Ben zei:

  Die lening hadden ze zeker afgesloten bij de LIEGBANK

 38. Truus zei:

  @kuul Ik verlies liever die wedstrijd dan al deze sores bij de club.

 39. Willie zei:

  Nog geen twee maanden geleden!!!!!

  https://www.gelderlander.nl/voetbal-nijmegen/harrie-derks-stopt-bij-achillesenrsquo-29-de-club-staat-er-goed-voor~af386df8/

 40. b.v zei:

  b.v. staat dat voor belasting vereniging
  dan ook maar de belasting dienst als shirt sponser en de fiod op de broek als sponser scheelt al gauw 3.5 ton …….

 41. Redactie DeGroesbeek zei:

  Beste “Hoi” (3 januari 2018 11:31),

  Extra reden dus om als bezoeker scherp te zijn op de spelling (en de inhoud) als berichten niet meer gewijzigd kunnen worden 😉 .

  Maar even zonder dollen; het lijkt bij het discussiesysteem dat wij gebruiken technisch (nog) niet mogelijk om zelf berichten aan te passen. Althans, niet op onze site.

  Hoewel de optie door ons wel in te schakelen is bij de instellingen, werkt het schijnbaar niet wanneer dit aangevinkt staat. Dit kan natuurlijk te maken hebben dat iedereen als “gast” reageert en niet onder een vast geregistreerd account. Maar het hoe en wat is voor ons ook nog wat onduidelijk.

  We zullen hier nog even naar kijken, want wij kunnen ons voorstellen dat dit soms wat frustrerend is.

 42. Hoi zei:

  Redactie bedankt voor het antwoord. Komt ook door die automatische aanvullingen van de telefoon.

 43. Kees zei:

  Beste allemaal, het is erg genoeg wat er gebeurd is, en daar mag iedereen iets van vinden. Maar om nou met z`n alle een familie door de drek heen te trekken gaat me ver. Ze zullen best iets verkeerd hebben gedaan, maar ze zijn niet de enige binnen de vereniging die een bestuurlijke functie of zeggenschap hebben. Dus laten we daar A.U.B. mee op houden.

 44. H. v. Angeren zei:

  VC Vlissingen, VC Wageningen, AGOVV, Haarlem, zo maar wat clubs die tenonder gingen. FC Twente en Fortuna ternauwernood gered, Real Madrid met een MILJOENEN schuld. Dan is het toch niet zo heel vreemd dat een club uit Groesbeek het (net) niet redt? En neem van mij aan dat ‘de familie’ hier echt niet bewust op aangestuurd heeft zoals sommige hier beweren. Van mij mag deze discussie ook openbaar worden gevoerd op bijvoorbeeld Facebook. Scheelt een hoop onzinnige toetsenbord terroristen reacties. Wat dat kunnen sommige: heerlijk anoniem de boel op lopen fokken. Dezelfde personen gaan mijn reactie nu voorzien van een rode duim.

 45. De Kuier. zei:

  Angeren@ komt nog bij….De Dijk…Magreb 96 etc..competitie was/is een lachertje….voetballen om des keizers baard.DOELLOOS.

 46. Treffersfan zei:

  @De Kuier, Ik weet niet wat je nu precies bedoelt. Maar die paar seizoenen in de JL, dat was voetballen om ‘des keizers baard’. Toen er eindelijk kon worden gedegradeerd, was het ook gelijk raak. Of beter gezegd, goed mis!

 47. Lambert zei:

  Jammer die reactie van mevrouw Bakker-Derks op TV Gelderland. “Groesbeek is nog lang niet van ons af”. Daarmee zet je jezelf en de club, BUITEN de Groesbeekse bevolking, terwijl het volk de club draagt. Is dit een bewuste keuze of gewoon de gebruikelijke arrogantie…….

 48. De Kuier. zei:

  Treffersfan@ J.L. was pilot..gold ook voor Jong 11 tallen… nu wordt er na enkele wedstrijden te hebben gespeeld de regels aangescherpt…etc..maar ook jij weet dat. Dit is vragen naar de bekende weg. En suc6 nog verder in de competitie gewenst…en dat meen ik .

 49. Fred zei:

  Tjonge tjonge ! Lambert ! Zijn er geen andere dingen om je eigen druk over te maken pfffffff

 50. Mister X zei:

  En niemand noemt zijn/haar volledige naam?