[Update] Spelers lijken klaar met failliet Achilles ’29, zijn “belazerd”

GROESBEEK – De spelers van het eerste elftal van Achilles ’29 hebben weinig zin om nog voor de club te spelen.


Archieffoto (2011) DeGroesbeek.nl.

Dit blijkt uit een rondgang van De Gelderlander onder de spelers van de selectie.

BV failliet

De proftak van Achilles ’29 werd deze week door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van de Belastingdienst, omdat Achilles ’29 veel belastingschuld heeft. De fiscus trok daarom aan de noodrem. Het bestuur van Achilles ’29 overweegt om in beroep te gaan en is nog in overleg met de KNVB over de hele situatie.

Wedstrijd tegen FC Lienden

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 13 januari. Dan volgt de uitwedstrijd tegen FC Lienden, maar het is nog maar de vraag wie van de Heikantbewoners er iets voor voelt die wedstrijd te spelen. Marijn de Kler zegt tegenover De Gelderlander dat de meeste jongens niet meer willen spelen. Mart Raterink laat op zijn beurt weten dat men zich aan het lijntje gehouden voelt. Voor Boy van de Beek is de maat vol. De spelers hebben nog bijna drie maanden aan salaris tegoed.

Juridisch gevecht

Het was al wel langer bekend dat spelers al aan het rond kijken zijn naar een ander team. En daags na het faillissement is dat niet anders: belangstelling is er voldoende. In hoeverre zij ook zomaar over kunnen stappen is nog maar de vraag. Dat moet juridisch nog onderzocht worden, waardoor er voor de spelers veel onduidelijkheid is. Een curator, Coen Houtman, is ingesteld om de zaak in goede banen te leiden.

Update 05-01-2018, 11:00 uur
VVCS-directeur Louis Everard haalt tegenover Voetbal International (VI) hard uit naar het wanbeleid bij Achilles ’29. Hij wijst naar de familie Derks. “Spelers zijn voorgelogen (…) Als je het hebt over wanbeleid, dan zie je daar het schoolvoorbeeld. De voetballers van Achilles zijn belazerd. De curator zou eens moeten kijken wat daar allemaal is gepasseerd. Spelers zijn aan het lijntje gehouden. Er werd zelfs geschermd met een Braziliaanse lening.”.

De spelersvakbond zit vandaag met de curator om de tafel.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »

14 reacties op “[Update] Spelers lijken klaar met failliet Achilles ’29, zijn “belazerd””

 1. Chris. zei:

  Plofclub.
  De spelers zijn er klaar mee.
  Nu de leden nog en de club is naar de knoppen.

 2. Achilles-hart zei:

  Harrie Derks, wat heb jij mij en de alle andere leden en spelers voorgelogen de afgelopen periode. Je moet je ogen uit je kop schamen met je narcistische gelul die je telkens hebt uitgekraamd tijdens bijeenkomsten en in de media. Alleen jij bent hiervoor verantwoordelijk. Wat mij betreft word je verbannen van de Heikant. Ik kan je wel uitkotsen, gluiperd die je bent. Ik zal altijd de vereniging Achilles 29 trouw blijven, dat kun jij niet zeggen.
  Dit moest ik even kwijt…

 3. Julian zei:

  Ongelooflijk! Nog steeds naar knvb en pilot wijzen, dit wekt woede op bij anderen. Die schulden waren er al heel lang mevrouw bestuurslid, komen JUIST niet door pilot. Die pilot heeft jullie nog even op de been gehouden. Door dat jarenlange gedraai en gelieg is het respect van iedereen inderdaad weg en gunnen mensen jullie dit. Dat komt simpelweg door het domme gelul en het niet eerlijk durven zijn. Had gewoon van meet af aan gezegd dat je grove fouten hebt gemaakt, er al lang schulden zijn etc. en dan waren mensen echt wel milder geweest in hun reacties of meningen. Maar nee, zelfs nu nog proberen naar anderen te wijzen, dan ben je echt ziek sorry.

  Overigens oprecht medeleven aan de overige supporters, welke niet zo dom waren om erin te trappen, maar met lede ogen alles aan moesten zien. Kom op mensen, jaag ze weg en maak er weer wat van!

 4. Hallo zei:

  Bah, wat een walgelijk volk, ga verhuizen zodat we jullie hier nooit meer tegenkomen en dan tegen de spelers zeggen dat ze hun verplichtingen moeten nakomen. brr

 5. jan zei:

  Ik ben zelf al jarenlang een trouw lid en tevens supporter van Achilles’29. Op dit moment schaam ik me hiervoor en voelen we ons belazerd door het bestuur. Er wordt al gedurende langere tijd geroepen dat het onmogelijk was wat er daar gebeurde. Dat blijkt nu kei harde waarheid. Jullie ( Lees bestuur ) hebben de trouwe Achillesmensen een loer gedraaid en voorgelogen. Schaam je! Hopelijk wordt alles weer als vanouds en worden we weer een regionale gezellige club, want ook dat was de laatste tijd ver te zoeken. Geef Achilles zijn gezicht terug en stop ermee om met alle elftallen op het hoogste niveau te willen voetballen. Ook een niveautje lager is prima als dit financieel wel haalbaar is.

 6. Fan zei:

  Goede bestuurders voldoen aan twee criteria; duidelijk & eerlijk zijn. Met instemming van de leden stellen zij de (haalbare) doelen vast.
  Dat is niet gebeurd bij Achilles. Veel berichtgeving bleek achteraf (ook naar de leden & spelers)telkens weer vol van onwaarheden of onvolledig te zijn. Vertrouwen in het bestuur is daardoor stuk gemaakt. Spelers, technische staf, sponsoren, geld verstrekkers, vrijwilligers en leden uiten nu hun afkeer. Vaak ook persoonlijk getroffen in ambitie en/of inkomen.
  De berichtgeving komt nu niet meer alleen vanuit het bestuur en gestuurd door de familie. De curator en anderen zullen nieuwe en pijnlijke waarheden onthullen. Dat gaat nog een tijdje door.
  Gun de club een nieuw bestuur dat eerlijk en duidelijk wil zijn om zo Achilles weer perspectief te geven.
  Laat dat hoger beroep!! Spelers en stafleden hebben ook recht op duidelijkheid en perspectief. Wie wil vertrekken; steun dat charmant!!
  Daarna is het tijd voor puinruimen en vooral bouwen aan nieuw vertrouwen in Achilles om weer trots op te kunnen zijn.

 7. Vilje zei:

  Beste Elrie, dit is echt de schaamte voorbij. Maanden lang je personeel niet uitbetalen, vervolgens worden jullie failliet verklaard en durf je met droge ogen te beweren dat je de mensen aan hun contract wil houden. Hoe durf je???!!! Mensen hebben vaste lasten, ga jij die persoonlijk voorschieten? Laat je personeel vertrekken en laat nieuwe, jonge mensen de club weer opbouwen. Ga niet in beroep en geef bij de curator aan dat jullie het zsm netjes op willen lossen voor je personeel. En zeg niet dat dit niet kan, want dit kan wel. En stop met wijzen naar andere en andere oorzaken. Nogmaals je bent de schaamte voorbij, hoe koud en kil je deze week op de tv verscheen. Ik kreeg er kippenvel van, zo emotieloos. Dit zal je de rest van je leven nagedragen worden als je dit niet netjes oplost.

 8. Wil zei:

  Vraag me af wat ze die Calderwood toen hebben laten zien????

  https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2147966/Scott-Calderwood-oplossing-bij-Achilles-is-structureel

 9. AchillesPezer zei:

  Wat ik niet in het verhaal zie en hoor voorkomen zijn de eredivisie Dames? Die laten niets van zich horen? gaan die wel voetballen? Ook zij moeten zich op zijn zachts gezegd flink belazerd voelen. Ik ga ervan uit dat de toegang tot de accommodatie voor de “Derksen” inmiddels is ontzegd. Zij hebben daar niet meer te zoeken. Wat een stumpers zeg… sjonge sjonge sjonge.. Trouwe supporters sterkte gewenst!!!

 10. Joehoe zei:

  Het is maar goed dat de gemeenteraad tegen de garantstelling was voor de lening van Achilles.
  https://www.degroesbeek.nl/sport-nieuws/57009/geen-steun-in-raad-voor-garantstelling-achilles-29/

 11. best off the rest zei:

  Braziliaanse nachten oh oh oh.

 12. kampioen zei:

  kampioen liegen zien ze al en met de beker zien ze al gegaan

 13. Joke zei:

  Heeft de redaktie nog niet gekeken op de sportpagina van de gelderlander…staat weer wat te lezen.

 14. Joke zei:

  Inmiddels ook nog wat anders te lezen aangaande spelers…jullie hoeven mijn virige bericht en dit niet te plaatsen namens mij…die eer geef ik jullie !