Trainer Eric Meijers (Achilles ’29) per direct weg

GROESBEEK – Eric Meijers (54) stopt per direct als trainer van Achilles ’29.


Meijers en Achilles ’29 in betere tijden. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat meldt dagblad De Gelderlander donderdagmiddag.

Achilles ’29 onder Meijers

Tovenaar Meijers was voor Achilles ’29 een wondercoach. Hij loodste zijn team in 2006 naar de eerste plaats in de Hoofdklasse C, twee punten voor aartsrivaal De Treffers. Dit trucje herhaalde Achilles ’29 in 2008 nogmaals, nu door diezelfde rivaal in een onderling kampioensduel te verslaan: 3-2. De districtsbeker Oost werd in dat jaar ook voor het eerst binnen gehaald. 2010 was het jaar dat de Topklasse werd gecreeerd en Achilles ’29 slaagde er in om door te stromen naar de hoogste amateurcompetitie van Nederland. In het eerste seizoen van de Topklasse werd Achilles ’29 knap tweede, achter FC Oss, en pakte het twee prijzen: Districtsbeker Oost & KNVB-beker voor amateurs.

Meer….

Het tiende seizoen van Meijers werd gestart met de Supercup voor Amateurs-wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Er werd gewonnen waardoor Achilles ’29 voor zichzelf opnieuw historie schreef. In de landelijke KNVB-beker gebeurde dit ook, want onder Meijers heeft de Groesbeekse amateurploeg het in korte tijd al enkele malen gepresteerd om de laatste 16 te bereiken. Nog nooit lukte een amateurploeg in Nederland dit. Met Achilles ’29 haalde Meijers in één jaar tijd alle prijzen die er te halen zijn op amateurgebied binnen, een historie in het toen 83-jarige bestaan van de club. In 2012 werd Meijers uitgeroepen tot amateurtrainer van het jaar.

Weer terug

Meijers verkaste in 2012 naar Helmond Sport, was ook even trainer bij JVC Cuijk om in 2015 weer trainer van de Heikantbewoners te worden. Hij tekende een driejarig contract. Ditmaal ging hij het Jupiler League-avontuur aan. Dat avontuur liep voor Achilles ’29 uit op een fiasco, met een faillissement (van de proftak) als gevolg.

“Op”

De situatie is voor Meijers onwerkbaar. “Het is op”, laat hij tegenover De Gelderlander weten. Meer informatie is op dit moment nog niet bekend. Onzekerheid is er ook over het duel met FC Lienden, dat voor zaterdagmiddag op het programma staat. Spelers willen niet voetballen.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “Trainer Eric Meijers (Achilles ’29) per direct weg”

 1. buisje zei:

  …het geld ?

 2. Vilje zei:

  Wijs besluit. Kaartenhuis!

 3. Chris. zei:

  Goed gedaan jochie.

 4. NoyBody zei:

  Eric ik wens U het aller beste toe bij het vinden van een mooie maar vooral een goede club voor u die bij jou past ik vind dat U het lang heb vol gehouden bij Achilles Eric met al wat daar is gebeurt EEN TRAINER MET HET HART OP DE JUISTE PLAATS VOOR HET VOETBAL EN HET TEAM ,ERIC VEEL PLEZIER NOG IN HET VOETBAL.

 5. Bernard zei:

  De spelers met een contract, welke indertijd via de inmiddels failliete B.V. werd afgesloten, dienen op te passen om weer wedstrijden te gaan spelen voor Achilles 29, omdat ze, indien ze geen nieuwe overeenkomst zijn aangegaan met de Vereniging Achilles 29, niet betaald behoeven te worden en na het spelen van 1 ( bindende) wedstrijd tot het eind van het seizoen “vast”zitten bij deze club en dus niet ( met toestemming van de KNVB naar een andere club kunnen overstappen.