FC Lienden moeizaam langs Achilles ’29

LIENDEN – Achilles ’29 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Zaterdagmiddag werd het 2-0 voor FC Lienden, het team van trainer Hans Kraay Jr.

Mix van spelers

De laatste twee weken kwam Achilles ’29 veelvuldig in het nieuws vanwege het faillissement (zie dossier) en de gevolgen daarvan. Een van de vragen was dan ook welke 11 spelers er zaterdagmiddag op het veld zouden staan. Met het vertrek van trainer Eric Meijers kwam daar nóg een vraag bij. Daarop kwam zaterdag antwoord. Achilles ’29 trad aan met een mix van spelers van het eerste elftal en de beloften. Frans Derks is de interim-trainer.

FC Lienden opent score

Het bestuur van de Groesbeekse club beloofde de leden dat het gekozen team de kleuren van de club “met verve zou verdedigen”. De witzwarten hielden in de openingsfase ook goed stand. De openingstreffer was echter voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen zette Danny van den Meiracker FC Lienden met een kopbal op een 1-0 voorsprong. Het was de eerste keer dat één van beide ploegen gevaarlijk werd.

Dot van een kans

Achilles ’29 kon aardig partij blijven bieden en de krachtsverhoudingen bleven in balans. Justin de Vos had namens Achilles ’29 vlak voor rust dé mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar De Vos kreeg de bal van dichtbij niet tegen de touwen. Zodoende kon FC Lienden met een nipte voorsprong gaan rusten.

Spanning in 2e helft

Aanvankelijk ging het duel ook na rust gelijk op, maar naarmate het duel tegen zijn einde aan liep werd de thuisploeg wat beter. De gasten bleven echter ook niet ongevaarlijk en zagen een lobje van Youri Rosenboom op de lat belanden. Een schot van Niels Willems ging nog voorlangs. FC Lienden counterde zichzelf in de blessuretijd naar de bevrijdende 2-0. De drie punten bleven daardoor op sportpark De Abdijhof.

Achilles ’29 staat 14e met 17 punten uit 16 duels (5-2-9).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »

15 reacties op “FC Lienden moeizaam langs Achilles ’29”

 1. boersteeg zei:

  toch weer een derksje ? het houd niet op het houd niet op….

 2. Ander geluid zei:

  Een keurige prestatie zonder eerste elftal spelers.
  Ja weer een Derks als tijdelijk trainer. De meest logische onder deze omstandigheden en gelet op zijn verleden.

 3. NoyBody zei:

  Waarom trekt de familie Derks zich niet terug zodat er rust komt bij Achilles, Laat de club nu met rust jullie hebben er al voor een troep gezorgd laat nu de leden eens met een mooi en goed bestuur komen en stuur ze van Derks eens weg zo dat jullie met dit Team en een nieuwe trainer weer aan iets goed beginnen zo Achilles weer een goede naam krijgt dat heeft de club nodig en een TIP HAAL ERIC WEER TERUG EEN MAN MET EEN GOED HART VOOR HET VOETBAL EN DIE HEBBEN JULLIE NODIG KOM OP LEDEN MET EEN TROUW HART VOOR DE CLUB EN BEGIN OP NIEUW DAT IS WAT IK U ALLE VAN HARTEN GUN DUS KOM OM HOOG VAN DIE BANK AF

 4. De Kuier. zei:

  Reageer op het artikel. Dus over de wedstrijd. En niet weer over de randverhalen…maar dit terzijde. Knappe prestatie geleverd…zoals ook boven ’t verslag staat.

 5. De witte zei:

  Knap werk mannen.

 6. Treffersfan zei:

  Met alle respect. JE HEBT VERLOREN!!!

 7. Wim zei:

  Frans Derks heeft een hoop krediet opgebouwd vind ik . En staat er nog altijd voor zijn clupie. Zijn niet allemaal slecht.

 8. Knap zei:

  Iedereen verliest wel eens Achilles eenwedstrijd de treffers Tc loopt hun pik achterna maar dan komen ze wel mooi op de foto

 9. Rob zei:

  Hey NoyBody, wanneer leer jij eens schrijven? Wat een onsamenhangend gebrabbel. Ooit van een punt of komma gehoord?

 10. Hans zei:

  Wie is in godsnaam de twitteraar van Achilles? Een tweet de wereld insturen met ‘trots op Achilles’. Hoe durf je in deze tijd?? Tientallen schuldeisers verbouwereerd achterlaten. Gewoon zonder enige schaamte vinden dat je ze hoog mogelijk moet blijven spelen. Het is schaamteloos wat men daar doet!!

 11. Julian zei:

  Idd Hans! Ongeveer zoiets schreef ik gisteren ook al, maar dat is door de redactie geweigerd. Waarheid mag schijnbaar niet vermeld worden! Dit gaat verder dan schaamteloos. Alle vooropgezette plannen lijken uit te komen en tot op heden niemand die er iets aan doet. Schande!

 12. Wim zei:

  Hans er zijn ook supporters die er geen zak aan kunnen kerel.

 13. Spa zei:

  Hans, op het bestuur hoef je niet trots te zijn maar als je ziet hoe de spelers gestreden hebben, daar mag je echt wel trots op zijn.

 14. De witte zei:

  Absoluut niet trots op het bestuur.
  Laat de spelers gaan als ze bij een andere club kunnen ballen.
  Weer alles tegenhouden. Pfffff…

 15. stadse zei:

  relativeren jongens… dingen los van elkaar kunnen zien… oh wacht…Groesbekers…hahahaha