De Treffers zakt door ondergrens

GROESBEEK – Een oude Cruijffiaanse wijsheid doet nog steeds opgeld: niets zo moeilijk als simpel voetballen. Het lukte De Treffers ook tegen het lager geplaatste AFC uit Amsterdam niet. De Amsterdammers gingen met de eer en de punten strijken. De Treffers – AFC: 0-2

Geen onaardig begin

Het was weer het gebruikelijke spelbeeld van de afgelopen weken. De Treffers begon niet onaardig met een strak schot van Eef van Riel net over de lat als belangrijkste wapenfeit. Maar ook toen al was te zien, dat AFC de zenuwen in dit degradatieduel beter in bedwang had dan de thuisclub.

Slechte organisatie

De organisatie was meermalen zoek. En zo kon het gebeuren, dat de bal in de achttiende minuut uit de kluts bij een volledig, maar dan ook helemaal volledig vrijstaande Matthijs Jesse terecht kwam. Die wist daar wel raad mee en schoot het leder strak in de verre hoek: 0–1. AFC bleef de betere ploeg. Na ruim een half uur had Thomas van den Houten een uitgelezen mogelijkheid om de score voor zijn team te verdubbelen. Bij de tweede paal gleed hij de bal naast.

Iets beter

In de tweede helft was er eindelijk wat meer van de thuisclub te zien. Een goede voorzet van Nick de Bondt werd niet op waarde geschat door Dyon Gijzen, waarna de bal redelijk simpel door doelman Potveer kon worden opgeraapt. Rond de zestigste minuut was er zelfs iets van momentum te constateren voor de roodzwarten.

Opzichtig

Opgejuind door het trouwe thuispubliek zette De Treffers wat druk. De aanvallen waren echter te doorzichtig van opzet en konden door AFC goed worden gepareerd. De betere mogelijkheden waren nog steeds voor de gasten. De ingevallen Tom van den Brink schoot naast. Datzelfde deed Raily Ignacio, toen AFC bliksemsnel counterde uit een onderschepte vrije trap van Eef van Riel.

Winst met man minder

De Amsterdammers moesten het de laatste zes minuten met één man minder doen, omdat Melvin Grootfaam zijn tweede gele kaart in ontvangst nam. Het hielp niet, integendeel. In de 88e minuut gooide AFC de deur helemaal dicht, toen Van den Brink wel succesvol was met een goed geplaatst schot: 0–2. En dat was ook de eindstand.

De Treffers staat 14e met 18 punten uit even zoveel duels.

Bron/Tekst: Clubwebsite De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »

11 reacties op “De Treffers zakt door ondergrens”

 1. Ander geluid zei:

  Dat wordt samen degraderen naar de 3e divisie?

 2. Ander geluid zei:

  Dat wordt samen degraderen naar de 3e divisie.

 3. Piet Puk zei:

  Maar wel gezellig in de kantine toch zeker?

 4. Chris. zei:

  Gezellig wel ja. Zag veel mensen met een lang gezicht.
  Maar de oud-achilles spelers zijn al helemaal opgenomen in de treffers familie.
  Hier staat de kantine vol na een nederlaag.
  Volgens hun stonden er bij achilles bij een overwinning wel zeker 20 mensen te genieten.
  Maar ja, wie gaat er feesten ergens waar ook een familie staat die de club totaal in de vernieling heeft geholpen.

 5. Hoi zei:

  Kun je als betalende toeschouwer je geld terugkrijgen.
  Blijft niks, wordt niks, waar zijn de gras opvreters gebleven. Waar is het voetbal gebleven. Diep triest. Is dit het 2 na hoogste niveau van Nederland. Dan maar terug een klasse en weer voetballen zien.

 6. Antoon zei:

  Waar zou het nu het meest crisis zijn ! Op de heikant of bij de bobo’s op zuid ??

 7. Julian zei:

  Waar denk je zelf antooon? Leuk he om als club nergens welkom te zijn?
  En idd Chris, mooi om te zien dat er na zon wedstrijd toch weer ca 200 mensen binnen zijn. Elke idioot die die sekte nog volgt moeten we niet meer serieus nemen. Ik hoop van harte dat de technisch manager bij de derby weer het “kom maar gebaar” maakt.

 8. KNVB. zei:

  Chris…het is ex-Achilles spelers…en geen oud Achilles spelers.

 9. Theo zei:

  Hoeveel punten zijn er gehaald met deze fantastisch club en beleid in 2018!!!!!.

 10. zo is het zei:

  blijf maar lachen en gieren maar De Treffers is nog nooit gedegradeerd en dat gaat ook nu niet gebeuren.

 11. Piet Puk zei:

  @ Zo is het: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst….