[Foto’s] Zevende nederlaag op rij Achilles ’29, De Treffers wint

GROESBEEK/LISSE – De Treffers en Achilles ’29 kwamen zaterdag in actie.


Boy van de Beek maakte zijn debuut bij De Treffers. Hij komt over van rivaal Achilles ’29. Foto en rechten: Jan Peters.

FC Lisse 3-0 Achilles ’29

Achilles ’29 ging voor de zevende keer op rij onderuit. Dit keer was FC Lisse te sterk voor de Groesbeekse equipe. De thuisploeg begon beter aan het duel in kreeg in de eerste paar minuten al enkele kansen. Het duurde echter een halfuur voordat Martin van Eeuwijk de openingstreffer scoorde: 1-0. Bert Koomen maakte daar op slag van rust de verdiende 2-0 van.

Hoewel Achilles ’29 zich direct na rust wat meer liet zien, kon het niet voorkomen dat FC Lisse de wedstrijd nog binnen het uur in het slot gooide. Boyd Stevens kopte raak en zette daarmee de stand op 3-0. Achilles ’29 kon eventueel via Bart Schiks nog wat terug doen, maar zijn kopbal ging over. Veel meer wapenfeiten waren er niet meer.

Achilles ’29 moet genoegen nemen met de 17e plaats. Alleen TEC staat nog onder de witzwarten, maar die ploeg komt zondag nog in actie tegen laagvlieger De Dijk. Bij winst van TEC wordt Achilles ’29 hekkensluiter.

De Treffers 3-2 Jong Sparta

De Treffers boekte tegen Jong Sparta een beter resultaat. De roodzwarten uit Groesbeek kwamen na acht minuten op voorsprong doordat Coen Maertzdorf een voorzet van Nick de Bondt promoveerde tot doelpunt. De Bondt scoorde enkele minuten eerder zelf een doelpunt, maar dat werd afgekeurd wegens hands.

Lang konden de Mannen van Zuid niet genieten van de voorsprong: Ragnar Ache maakte er in de 10e minuut alweer 1-1 van. De kansen waren daarna voor de uitploeg, maar het doelpunt (en daar gaat het tenslotte om) was voor ploeg uit Groesbeek. De Bondt kopte De Treffers naar 2-1. Dat was tevens de ruststand.

De Treffers leek na 52 minuten op rozen te zitten toen Maertzdorf na een mooie actie van Cedric Badjeck de 3-1 tegen de touwen schoot. Jong Sparta maakte het nog wel even spannend door in de slotminuten de aansluitingstreffer te scoren, maar de drie punten bleven op Zuid.

De mannen van trainer Anton Janssen stijgen daardoor een plaatsje en staan 13e met 21 punten uit 19 duels.

[nggallery id=940]
Foto’s met dank aan Jan Peters!

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 februari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »

18 reacties op “[Foto’s] Zevende nederlaag op rij Achilles ’29, De Treffers wint”

 1. Eric zei:

  Toedeloe toedeloe la la

 2. Groessie zei:

  Achilles met frans Derks als trainer: 4 gespeeld en -1 punt. Vraag me af of er wel eens een trainer zo slecht gespresteerd heeft.

 3. Jan zei:

  Fijne overwinning. Hopelijk gaat de lijn omhoog ingezet worden.

 4. Hans zei:

  Een ledenvergadering die ieder lid op een paar familieleden en blinde volgers na hebben ervaren als een farce, nepvertoning. En maar blijven schermen met lening uit Brazilië en een toegezegd miljoen van Jordanië. Allemaal crimineel geld. Het overgrote merendeel van de leden zijn nu eindelijk wakker en trappen er niet meer in. Een carnvalsavond met 40 mensen. Wat een nepclub, echt niet te geloven! Maar wel 7 pizza’s van de ex nummer 7. Goede humor!!

 5. KNVB. zei:

  Groessie…wat denk je van Magreb!

 6. Theo zei:

  Hans Hedde ok wer een keer gewonne ?

 7. Hans zei:

  Klopt, wij hebben gewonnen aan de hand van Boy. Maar wat ben ik blij lid te zijn van een stabiele club waar normaal beleid gevoerd wordt en geen boevenbende aan het roer is!

 8. ... zei:

  Voor de mensen die zich afvragen waarom er zo weinig naar buiten is gekomen over de ledenvergadering bij Achilles:

  Er wordt ook tegen de leden structureel gelogen. *Wat iedereen al wist*

  Het bedrijf/bank uit Brazilie die de 5miljoen lening zou verstrekken, BESTAAT NIET en heeft NOOIT BESTAAN.
  Niet volgens de ambassade in Brazilie of hier in eigen land. Er zou volgens de papieren een rente van 1,5% zitten op de 5miljoen, terwijl de rente in het land gemiddeld 7% of hoger is. ‘Te mooi om waar te zijn?’

  Schulden bij de KNVB zijn door de boetes ondertussen opgelopen naar 140.000 euro.
  Nog niet te spreken over de andere +/- 3miljoen die de club open heeft staan bij andere bedrijven of banken.

  Spelers die zich wilde overschrijven naar andere clubs, worden tegengewerkt.. Waarom?!

  1: Boy van de Beek moest eerst zijn contributie komen betalen voordat de club hem wilde overschrijven.
  Overgeschreven? Nee!
  Want Boy had zijn voetbal kleding nog niet ingeleverd.
  Overgeschreven? Nee!
  Want dat waren ze vergeten te doen!

  2:Niels Wouters kon niet worden overgeschreven omdat zijn contract zou worden gedeponeerd bij de KNVB waardoor de status van zijn contract anders zou zijn.
  Nu heeft hij volgens Achilles alleen een ‘clubcontract’ en moet er een extra rechtzaak komen om het overschrijven rond te krijgen. Als het netjes was gegaan dan was dit het zelfde geval geweest als bij Boy en Niek. Zij kunnen dus wel overgeschreven worden.

  3:Niek Verstegen wordt het ook zo lastig mogelijk gemaakt.
  Overstappen vertragen met o.a de zelfde redenen als bij Boy. Alles te laat opsturen naar KNVB dan wel instanties van amateur voetbal.

  125 Leden/sponsoren waren aanwezig bij deze vergadering.
  Helaas waren er maar weinig die ook daadwerkelijk hun zegje durfde te doen.
  Deed je dat wel, kon je op forse kritiek rekenen van de heer Derks en mevr Bakker, die zonder blikken of blozen deze voorgelogen leden, de vraag stelde om ieder een *aandeel/waardebon* van 1000 euro per stuk te kopen, zodat er weer wat geld binnen kwam.
  Toen enkele boze leden hier lacherig op reageerde konden deze op een duidelijke reactie van de heer Derks rekenen.
  Hoe kun je hier lacherig om doen?!
  Jullie liegen deze mensen al maanden, dan wel jaren voor.
  En dan boos worden als je kritiek krijgt. Niet te bevatten.

  90% Van de aanwezige leden vonden dat ze eindelijk eens een keer menselijk moesten worden. En deze spelers laten gaan.
  Deze spelers hebben genoeg ‘geleden’ volgens deze leden.

  Ook waren deze leden erg van overtuigd dat H. Derks een psygologisch onderzoek zou moeten ondergaan, omdat deze man er nog steeds heilig van overtuigd is, dat hij en de andere directieleden hier niet of nauwelijks schuld aan hebben.

 9. Rob zei:

  Sorry maar ik snap niet dat de Groesbeek dit soort teksten toelaat en niet weglaat. Of is de Groesbeek ook bij de vergadering aanwezig geweest en klopt het allemaal?

 10. Babbel zei:

  Wat een leugens worden hier uitgekraamd. De persoon die ondertekent met … is wel de meest laffe broeder in alle discussies hier. Hij weet blijkbaar alles maar durft daar geen naam bij te zetten. Om misselijk van te worden.

 11. Ik wil mijn club terug. zei:

  Ik ben al 19 jaar lid. En dus ook aanwezig geweest op de vergadering.
  En ik kan mij best vinden in de woorden hierboven.
  Ik zou ze misschien anders verwoorden.
  Maar er zitten zeker punten bij die kloppen.

 12. Harrie zei:

  Babbel en Rob fijn dat jullie wel onder eigen naam reageren. Ik ben niet op de vergadering geweest. Maar van verschillende kanten uitgebreid verslag gehad. En in grote lijnen klopt het wel wat hier geschreven wordt. Geeft dan alsjeblieft aan wat hier niet van klopt.

 13. henk zei:

  4 november 2017 was er geen verschrikkelijkere speler/persoon dan Dhr. van de beek en 3 Februari 2018!!! wordt die al op handen gedragen door de supporters van zuid. en is hij de speler die treffers in de tweede divisie houdt. achterbaks?

 14. Brigadier zei:

  @henk Het gaat de supporters er om dat zijn/haar club niet degradeert en op het hoogste niveau blijft ballen. Wie dat shirt aan heeft maakt niet uit, ook al heet ie Janssen, de Bondt of in dit geval van de Beek.

 15. Treffersfan zei:

  @Henk,
  Dat getuigt van weinig ‘historisch besef’. Ik noem de overgang van Achilles naar De Treffers en vice versa van Eef van Riel, Barry Beijer, Peter van Putten, Orin de Waard, en (voor de ouderen onder ons) Peter van Dijk, Henk Thijssen, Thies Kersten en John Wijnhoven. En dan ben ik vast een groot aantal vergeten. Dat leverde altijd – en ook altijd maar heel even – enkele boze gezichten op. Met ‘achterbaks’ heeft dat helemaal niets te maken.

 16. Henk zei:

  Zijn die ook allemaal zo uitgekotst een paar maanden voor hun overstap?

 17. Fred zei:

  Wordt toch eens echt tijd dat deze site verwijdert wordt ,belachelijk voor woorden wat hier gezegt en geschreven wordt onder valse namen !

 18. Harrie zei:

  Waarheid is hard Fred he?!