Nipte nederlagen voor De Treffers en Achilles ’29

HARDENBERG/GROESBEEK – Op een koude zaterdag kwamen De Treffers en Achilles ’29 in actie voor een competitieduel in de Tweede Divisie.

Beide ploegen incasseerden een nederlaag.

HHC Hardenberg 1-0 De Treffers

Na de 5-2 overwinning op Achilles ’29, moest De Treffers het zaterdag opnemen tegen HHC Hardenberg. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Glenn Kobussen, die even door rust een hoekschop direct het doel in werkte. HHC Hardenberg had op dat moment het betere van het spel, hoewel De Treffers beter aan de wedstrijd begon.

Na rust waren er kansen over en weer, maar doelpunten bleven uit. De Treffers had in de slotminuten de pech dat de paal de gelijkmaker in de weg stond. De Groesbekers stonden op dat moment met één man minder op het veld, omdat Niek Versteegen na 75 minuten zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht douchen.

De Treffers moet vooralsnog genoegen nemen met de 14e plaats.

Achilles ’29 0-1 GVVV

Achilles ’29 ging zaterdag voor de elfde keer op rij onderuit. In eigen huis was GVVV met 0-1 te sterk voor de Heikantbewoners. GVVV had het dus niet bepaald makkelijk tegen de hekkensluiter van de Tweede Divisie, die deze week ook nog eens vijf punten in mindering kreeg.

Robin Mulder maakte de enige treffer. De assist kwam van Soufiane Laghmouchi, die Mulder vanaf eigen helft vrij voor de doelman van Achilles ’29 zette. Na de thee zag Achilles ’29 nog een bal op de lat belanden en had Mulder de wedstrijd even voor tijd definitief kunnen beslissen. Uiteindelijk bleef het 0-1.

Achilles ’29 heeft door de puntenaftrek 11 punten uit 23 duels, waar de degradatieconcurrenten al op 21 punten zitten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “Nipte nederlagen voor De Treffers en Achilles ’29”

 1. Sjaak zei:

  Zo weer met bijde beentjes op de grond op zuid.
  EDIT: reactie aangepast

 2. Echte groesbeker zei:

  Wat zijn beide kampen stil, is er eindelijk het besef dat het bij beide
  kanten hartstikke slecht is.

 3. Jos zei:

  Het is heel simpel. Vorige week tegen een jong onervaren team gewonnen. Gister tegen een volwasrdig 2e divisie team weer, inmiddels ook alweer 12x, verloren.
  Hoor nu al 4 jaar op rij dat er aan een team word gebouwd wat om de bovenste plaatsen mee gaat doen.
  EDIT: reactie aangepast

 4. Janse zei:

  Helaas gaat het minder met het Groesbeekse voetbal.. Dit zal de komende jaren niet verbeteren! Mede dankzij het vele geld van de zaterdag amateurverenigingen. De Treffers en Achilles zullen niet snel terugkeren bij de “top” van de amateurs. Helaas maar waar

 5. Toontje zei:

  Laten we hopen dat De Treffers volgend jaar het 100-jarig bestaan als Tweede Divisionist mag vieren…