Belangrijke winst De Treffers, degradatie Achilles ’29 dichtbij

NOORDWIJKERHOUT/GROESBEEK – Zaterdag werd de 28e speeldag in de Tweede Divisie gespeeld.

De Treffers en Achilles ’29 kwamen daarbij in actie.

Achilles ’29 0-3 Kozakken Boys

Ahmed el Azzouti was zaterdag de Man of the Match op De Heikant in Groesbeek. De aanvaller scoorde driemaal en zorgde daarmee dat zijn team met een 0-3 winst huiswaarts kon keren.

De openingstreffer viel na negen minuten. In de beginfase kreeg ook Achilles ’29 nog een kans en schoot El Azzouti aan de andere kant eerst nog op de paal alvorens hij voor de 0-1 voorsprong zorgde. Het duurde vervolgens even voordat Kozakken Boys uit kon lopen; Achilles ’29 hield goed stand. In de 68e minuut maakte El Azzouti er op aangeven van Julian Agatowski 0-2 van. Het derde doelpunt van de gasten viel tien minuten voor tijd.

Achilles ’29 heeft met nog zes duels te spelen een achterstand van 17 punten op TEC (nummer 16). Degradatie komt daarmee dus snel dichterbij en kan volgende week uit tegen de nummer 3, Barendrecht, definitief zijn. De ploeg uit Groesbeek heeft al 16 duels op rij verloren.

VVSB 0-3 De Treffers

De Treffers is ook nog niet uit de degradatiezorgen en kan de punten goed gebruiken. De winst op VVSB kwam voor de mannen van trainer Anton Janssen dan ook op het juiste moment.

Bij rust waren er nog geen doelpunten gevallen, ondanks een enorme mogelijkheid van De Treffers-speler Niek Versteegen. Van dichtbij schoot hij over. In het tweede bedrijf moest VVSB-doelman Ruben Valk enkele keren in actie komen om een Groesbeekse voorsprong te voorkomen. Toch wisten de roodzwarten na één uur spelen tot scoren te komen. Boy van de Beek benutte een strafschop. Vijf minuten later stond het dankzij een volley van Versteegen 0-2. Coen Maertzdorf zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing.

Met nog zeven duels te gaan heeft De Treffers een voorsprong van slechts één punt op de nacompetitieplaats van AFC. Omdat De Dijk (nummer 17 op de ranglijst, plek voor directe degradatie) verloor, bedraagt het verschil tussen De Treffers en De Dijk al wel zes punten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “Belangrijke winst De Treffers, degradatie Achilles ’29 dichtbij”

 1. Bedankt zei:

  Treffers mag Achilles bedanken voor de 2 toppers die treffers in de 2de divisie houden

 2. Treffers 2 zei:

  Even een vraagje aan de redactie mogen we niet meer reageren over de treffers en achilles ?
  Edit: Enkel tijdens de wedstrijden zelf staat reageren uitgeschakeld. Daarbuiten is iedereen vrij om te reageren. Maar…,helaas hebben wij moeten constateren dat veelvuldig de reacties niet meer over de gespeelde wedstrijd gaan maar over allerhande randzaken. Nog vaker zien wij reacties waarbij door aanhangers van beiden clubs er verschrikkelijke dingen geroepen worden over, zelfs hun eigen maar ook andere, (bestuurs)leden/ vrijwilligers. Wij beoordelen de reacties daarom streng. Discussiëren mag absoluut maar mensen beledigen of anderzijds in een kwaad daglicht stellen is niet nodig. Vandaar de ‘Edits’ de laatste tijd en daardoor is het veelvuldiger dat reacties het niet redden om geplaatst te worden.

 3. kijker zei:

  dus als ik het goed begrijp gaat de redactie van de Groesbeek sensuur toepassen en alleen nog die reacties plaatsen die in hun straatje passen, het is beter dat ze dan helemaal met de reacties stoppen….wij leven hier in een vrij land en niet in China.