Punt voor De Treffers, Achilles ’29 verspeelt voorsprong

HAARLEM/GROESBEEK – Zaterdag werd een nieuwe speelronde in de Tweede Divisie afgewerkt.

De Treffers pakte één punt en Achilles ’29 ging voor de 18e keer op rij onderuit.

Koninklijk HFC 1-1 De Treffers

De Treffers deed het in Haarlem niet slecht tegen de oudste voetbalvereniging van Nederland. De uitploeg kreeg in het eerste bedrijf wat kansjes, maar echte scoringsmogelijkheden waren er niet. Ook niet aan de zijde van HFC. Zodoende bleef de brilstand na 45 minuten op het bord staan.

De twee doelpunten van deze wedstrijd vielen na rust. Koninklijke HFC opende na één uur de score door een doelpunt van Tim van Soest. Hij schoot van afstand raak. In de vijf minuten hierna hadden de gastheren de voorsprong kunnen vergroten, ware het niet dat zowel De Treffers-speler Cendrino Misidjan als de paal een doelpunt in de weg stonden.

Het hield De Treffers in de wedstrijd en de roodzwarten hielden daardoor uitzicht op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd viel de 1-1; invaller Nick de Bondt schoot raak. Daarmee moesten de mannen van trainer Anton Janssen genoegen nemen. Door overwinningen van AFC en FC Lisse staat De Treffers weer op een nacompetitieplek: 15e op de ranglijst.

Achilles ’29 2-4 HHC Hardenberg

Na 69 minuten stond er in Groesbeek een 2-0 stand op het scorebord. Zou Achilles ’29 na 17 keer op rij te hebben verloren, eindelijk winnen? Of anders in ieder geval één punt pakken? Geen van beiden. De witzwarten stonden ook zaterdagavond na 90 minuten met lege handen.

De Groesbekers kwamen na 19 minuten verdiend op voorsprong. Nadat er al enkele mogelijkheden om zeep waren geholpen, wist Aleksandar Jankovic na een snelle aanval de 1-0 aan te tekenen. Binnen het halfuur maakte Mehdi Naqqadi er 2-0 van. De gasten hadden tot op dat moment weinig te zeggen op sportpark De Heikant.

Hoe anders was dat van minuut 69 tot en met 73. Binnen die periode stond het plots 2-3, door treffers van Derian Reinders, Vincent Schmidt en Rob van der Leij. Het werd nog pijnlijker toen Reinders tien minuten voor het laatste fluitsignaal zijn tweede van de avond maakte: 2-4. Daar bleef het verder bij. Bij Achilles ’29 zullen ze het zonde vinden, maar veel maakt het niet meer uit. De ploeg degradeerde vorige week al.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Punt voor De Treffers, Achilles ’29 verspeelt voorsprong”

 1. Ted. zei:

  Als we gaan dan gaan we met zijn allen.
  Achilles gaat niet alleen naar de 3e divisie.
  Zuid gaat mee.
  Of er moet iets wonderbaarlijks gebeuren.
  Eric Meijers is de enige die Treffers nog aan het voetballen krijgt.
  Is er iemand die bezwaar heeft tegen zijn komst, laat diegene dan zelf opstappen.

 2. Mies zei:

  Heel jammer op zuid met zo goede spelers daar gehaald in winterstop.

 3. Rood*Zwart zei:

  Wat heeft iedereen toch met Meijers.
  De enige”…
  Lienden gaat Meijers halen.
  Trainers genoeg.

 4. Zusje zei:

  Wij hebben helemaal geen Meijers nodig.
  De jongens moeten deze komende wedstrijden laten zien waarom wij trots op hen zijn.
  En wij moeten daarop vertrouwen dan ze dat kunnen.