De Treffers veilig na winst, Achilles ’29 verliest

GROESBEEK/AMSTERDAM – De Treffers heeft klassebehoud op de laatste speeldag veiliggesteld.

De Groesbekers wonnen met 1-2 van het al gedegradeerde De Dijk. Achilles ’29 kwam ook in actie. De witzwarten zijn al gedegradeerd en gingen op eigen veld met 0-3 onderuit tegen FC Lienden.

De Dijk 1-2 De Treffers

De laatste paar wedstrijden van De Treffers waren keer op keer zowat finales te noemen. Het lukte de roodzwarten niet om uit de degradatiezone te komen. Zaterdagmiddag hadden de mannen van trainer Anton Janssen nog één laatste kans om in ieder geval playoffs te ontlopen. En die kans werd gegrepen.

In Amsterdam was De Dijk de tegenstander. De ploeg was al gedegradeerd, dus een driepunter zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn. Toch had De Treffers het niet makkelijk. De gasten stonden bij rust met 0-1 voor, door een doelpunt van Niek Versteegen. Die score had hoger kunnen uitvallen, maar het vizier stond niet bij iedereen op scherp.

Daardoor bleef de thuisploeg in de wedstrijd. Sterker nog; De Dijk werd in het tweede bedrijf en stuk gevaarlijker en kwam niet geheel onverdiend op gelijke hoogte. Damien Menzo zorgde na 56 minuten voor de gelijkmaker. Uiteindelijk trok De Treffers aan het langste eind: Coen Maertzdorf maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt. Dat was, gezien de resultaten op de andere velden, ook noodzakelijk.

De Treffers blijft op het hoogste amateurniveau spelen. Alweer voor de 44e keer!

Achilles ’29 0-3 FC Lienden

Op sportpark De Heikant speelde Achilles ’29 haar laatste duel van een treurig en teleurstellend seizoen. De ploeg zal, met 26 nederlagen uit 34 duels en exact 100 tegendoelpunten, blij zijn dat het voorbij is.

Maar er moest nog wel 90 minuten tegen FC Lienden gespeeld worden. De Groesbekers deden het in de eerste 45 minuten van het duel niet slecht en kregen nog mogelijkheden om de score te openen. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Abderrahim Loukili kon van dicht bij intikken. De tweede helft was op dat moment al bezig en FC Lienden liep in het verdere verloop uit naar 0-3. Jawad Bellahsan (67′) en opnieuw Loukili (81′) waren de doelpuntenmakers.

Einde seizoen

Voor FC Lienden was de overwinning belangrijk. Ook deze ploeg handhaaft zich in de Tweede Divisie. Achilles ’29 en De Dijk zijn zoals al geschreven gedegradeerd. TEC en FC Lisse moeten via de nacompetitie voor handhaving gaan zorgen. VV Katwijk is kampioen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »

10 reacties op “De Treffers veilig na winst, Achilles ’29 verliest”

 1. Volger zei:

  Schoonschip maken bij treffers,trainer eruit gooien,helft van selectie opdoeken.Ga zoeken met jongens uit de regio.Succes het volgende jaar met Eric Meijers’ voor de groep.

 2. Piet Puk zei:

  Treffers heeft met samengeknepen billen er weer een seizoen 2e divisie aan toegevoegd. Weer eindigt een seizoen met het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Het zal een enorme uitdaging worden om met een beperkt budget een goede selectie samen te stellen. Als er qua sponsoring niet echt grote stappen worden gezet zal het budget nog verder gaan achterlopen op de traditionele zaterdagverenigingen met alle gevolgen van dien. En wordt seizoen 2018-2019 het jaar waarin Treffers definitief afscheid gaat nemen van het hoogste podium… Het wordt tijd voor belangrijke beslissingen.

 3. Treffersfan zei:

  Maar voorlopig spelen we al 44 jaar op het allerhoogste amateurniveau. Geen club in Nederland die ons dit na doet

 4. Theo zei:

  De belangrijkste stappen voor het voetbal in Groesbeek voor de toekomst zijn de stappen welke er gezet zijn bij Germania en DVSG.
  Zou een goede optie zijn voor Rood-Wit en de Boys.
  En wie weet als er weer n bestuur is bij Achilles, en men bij De Treffers voor de toekomst wil gaan mooie kanssen liggen samen. Mits Achilles uiteraard blijft bestaan.
  Maar dan moet er wel n keer afscheid genomen worden van het verleden!

 5. Zo is het zei:

  Aan theo, welke stappen zijn genomen dan door dvsg en germania?

 6. John zei:

  Theo, Die stappen zijn in het verleden al vaker gedaan.
  Wat heeft dat gebracht bij de clubs in kwestie?
  Juist, een hoop gezeik en binnen een jaar weer terug bij af. Fusies zijn gedoemd om te mislukken.

 7. Toontje zei:

  “Natuurlijke selectie” zal uiteindelijk leiden tot één voetbalvereniging in Groesbeek en die zal op Zuid spelen en officieel SV De Treffers Groesbeek gaan heten. Op het shirt zal het rood/witte wapen van Groesbeek prijken. Alle andere samenwerkingsverbanden zijn stuiptrekkingen en verlengen de opheffing van de desbetreffende verenigingen alleen maar.

 8. De Kuier. zei:

  Alleen in Groesbeek is fuseren kansloos.

 9. Piet Puk zei:

  @ Treffersfan: Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

 10. Treffersfan zei:

  En nog een paar toepasselijke: ‘Leuker kunnen we het niet maken’ en ‘Pas op, lenen kost geld!’.