Toerders FAKRO’s Mooiste veilig op weg dankzij gratis fietsbel

BERG EN DAL – De Omloop der Zevenheuvelen voorziet alle deelnemers van haar toertocht op zondag 8 juli van een gratis fietsbel.


Omloop der Zevenheuvelen 2017. Foto en rechten: Zjari Stadhouders.

FAKRO, hoofdsponsor van de toertocht, en de organisatie willen hiermee al hun deelnemers veilig de weg op sturen.

Direct monteren

Deelnemers aan FAKRO’s Mooiste ontvangen hun fietsbel ’s ochtends voor de start van hun tocht. De organisatie hoopt dat alle deelnemers zo verstandig zijn de bel direct op hun stuur te monteren middels het bijgeleverde elastiekje. “Voor zover men nog geen bel op het stuur heeft natuurlijk”, aldus de organisatie. “Veiligheid staat voorop bij onze toertocht”.

500 toerders

Er zullen op zondag 8 juli zo’n 500 toerders vertrekken vanaf de Zevenheuvelenweg in Berg en Dal. De toerrijders rijden, verdeeld over verschillende afstanden, een grote lus richting Kleve en terug. Er is ook een kortere route van 40 km, door de Ooijpolder; deze is in het bijzonder bedoeld voor deelnemers op e-bikes en aangepast wielrenners op handbikes.

Verkeersveiligheid

“De deelnemers rijden op de openbare weg en fietspaden en dienen zich aan de verkeersregels te houden. Het veilig passeren van andere fietsers en voetgangers komt daarbij natuurlijk geregeld voor. Met onze fietsbel gaat dat stukken soepeler dan zonder. Het scheelt bovendien een hoop geroep en daarmee ergernis van andere weggebruikers”, zegt de organisatie.

Het evenement

Naast de toertocht kent het evenement drie wedstrijden, die op een afgesloten parcours in de gemeente Berg en Dal plaatsvinden. Het voeren van een fietsbel in deze wedstrijden is door de reglementen van de wielerunie verboden.

Inschrijven voor FAKRO’s Mooiste, de toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen, kan nog steeds via www.omloopderzevenheuvelen.nl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Toerders FAKRO’s Mooiste veilig op weg dankzij gratis fietsbel”

 1. Joop zei:

  Hoeven wielrenners geen fietsbel op hun fiets te hebben? wij krijgen een bekeuring als je geen bel op je fiets hebt van hun krijg je een onbeschofte schreeuw als ze net bij je zijn en als je niet snel genoeg aan de kant bent krijg je nog een grote bek erbij.

 2. jaop zei:

  is dat echt waar jaap/joop
  Wat erg voor je jaap/joop

 3. De Kuier. zei:

  Inderdaad…Joop…dure fietsen…maar een bel van 3 euro…ho maar. Ik heb er nog wel een paar hier liggen. En GRATIS.

 4. rammstein zei:

  tja een bel weegt toch al gauw 100gr.
  daar gaan de wielrenners echt niet aan beginnen…..
  anders moeten ze misschien een trap per uur meer doen.

 5. eric zei:

  Wat een onzin. Ben zelf ook een wielrenner. Gewoon verplicht stellen dat elke wielrenner een bel op de fiets moet hebben. Veiligheid staat voorop. Om hier geld voor beschikbaar te stellen is echt van de zotte.

 6. Iemand zei:

  Geen bel = niet meedoen. Zo moeilijk is het toch niet….

 7. fiets fanaat zei:

  wat zal er gebeld worden ( door de wielrenners ) ik krijg nu al oor pijn . altijd hebben ze een grote mond ( de wielrijders ) .