[Foto’s] Eerste Berg en Dal Cup prooi voor Rood Wit

GROESBEEK – Rood Wit heeft de eerste editie van de Berg en Dal Cup gewonnen.

Spelers die namens hun team de beker in ontvangst mochten nemen, samen met de wethouder. VLNR: Menno Rijcken (De Treffers), wethouder Annelies Visser, Jan Janssen (Rood-Wit) en Jordy Wijnhoven (Germania).

Achilles ’29: geen 7 personen

Aan dit nieuwe voetbaltoernooi doen de verenigingen uit de gemeente Berg en Dal mee. Tijdens de eerste editie deden 9 van de 10 verenigingen mee; Achilles ’29 was de grote afwezige. Het op de been brengen van 7 spelers was voor die club iets teveel gevraagd.

Berg en Dal-gevoel

Sport verbroedert. Dat is ook exact de reden dat dit toernooi in het leven is geroepen. Berg en Dal is een jonge fusiegemeente met 10 voetbalverenigingen, die ieder hun eigen geschiedenis hebben. Door middel van het toernooi zou er vooral op voetbalgebied meer een “Berg en Dal-gevoel” moeten ontstaan en leren de clubs elkaar wat beter kennen.

Poulefase

De deelnemende ploegen werden opgedeeld in twee poules en de teams bestonden uit 7 spelers. In de eerste poule, met BVC ’12 (zaterdag), DVSG, Germania, Groesbeekse Boys en VVLK, was Germania het beste team. De ploeg van de Stekkenberg won alle duels. In poule 2 speelden De Treffers (zaterdag), Rood Wit, SC Millingen en SVO. Ook Rood Wit wist alle wedstrijden te winnen en werd daardoor eerste.

Finale en derde plaats

De finale gingen tussen de poulewinnaars Germania en Rood Wit, beiden uit Groesbeek. Het duel eindigde in een overtuigende 5-2 zege voor Rood Wit. De Treffers won de wedstrijd om de derde plaats tegen Groesbeekse Boys: 1-2.

Prijzen

Wethouder Annelies Visser (Polderbreed) reikte na afloop van het toernooi de prijzen uit. “Berg en Dal is dankzij De Treffers een traditie rijker. Naast het sportieve gedeelte is het zo te zien ook erg gezellig geweest. Dat brengt inwoners van de gemeente weer dichter bij elkaar”, sprak Visser.

Het toernooi werd gespeeld op sportpark Zuid in Groesbeek, thuishaven van De Treffers. Het is de bedoeling dat het evenement ieder jaar bij een andere voetbalclub georganiseerd wordt.

[nggallery id=1036]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »

18 reacties op “[Foto’s] Eerste Berg en Dal Cup prooi voor Rood Wit”

 1. Kuul zei:

  Achilles moest voetballen om de KNVB beker in Zaandam En omdat ze geen zondag elftal meer hebben konden ze vandaag niet meedoen om de berg en dal cup. Dus gewoon bij de feiten blijven en even nadenken voor je wat schrijft. (. Oh ja we zij een ronde verder)

 2. Ted. zei:

  Reactie op Kuul.
  Wat een gelul van die vent.
  Achilles heeft een bestuur benoemd voor de licentie.
  Als ze die hebben moeten ze toch weer opkrassen van de familie Derks.
  Ze zijn gewoon stroman.
  Wie zegt dat ze blijven bestaan? Zal toch niet want we gaan er van uit dat Arno Arts ze financieel helemaal uitkleed.
  Succes Arno.

 3. Wim zei:

  Ted sorry hoor maar ik vind arno arts nu toch een heel zielig figuur.heeft toch geen poot om op te staan.

 4. Miep zei:

  Hallo
  Zouden we het ook gezellig kunnen houden ipv van elkaar afzeike stop daar toch eens mee er zijn meer leuke voetbal clubs als altijd de zelfde wie elkaar in de zeik zetten gun elkaar toch ook wat .
  Neem er vrede mee wat er ook gebeurt .
  Gefeliciteerd aan de winnaar goed voetbal seizoen gewenst allemaal

 5. Ton Gerrits zei:

  Mooi voetbal .Met een terechte winnaar .Alleen jammer dat achelles gisteren heeft afgezegd .Op naar volgend jaar .’

 6. Arno Nillessen zei:

  Net zo zielig als deze site wat heef Achilles vandaag gemaakt in de beker daar hoor je ze niet over niks van terug te vinden hier

 7. Arno Nillessen zei:

  En is iets belangrijker als de berg en dal cup

 8. Jan zei:

  @Arno:

  Volgens mij zit het nog steeds diep he? Je kunt je maar druk maken..

 9. Ton Gerrits zei:

  Arno dacht dat jullie spreek verbod hadden gekregen van de Fam Derks .

 10. Gerrit zei:

  Rood Wit gefeliciteerd !!! Terechte winnaar. En wat Achilles betreft, weinig woorden aan vuil maken, ze wilden graag mediastilte Arno, en dat betekent dat er inderdaad niets meer over Achilles wordt geschreven.

 11. Theo Versteegen zei:

  Gefeliciteerd rood wit. knappe prestatie.

 12. Jos zei:

  11 jeugdteams minder. Geen zondag en jong team meer. 2 lagere elflallen minder. Geen sponsors.
  Geen toekomst.
  Volgend jaar dus ook geen deelnemer aan de Berg en Dal cup

 13. Redactie DeGroesbeek zei:

  Beste Arno,

  Normaal laten we reacties zoals die van jou voor wat het is, maar hier zullen we toch even op reageren.

  Er kan niet van ons verwacht worden dat wij wedstrijdverslagen publiceren over duels waar bij ons 0.0 over bekend is. Wij publiceren buiten onze full-time banen om 1400 berichten per jaar en kunnen niet overal zijn. Lever maar een verslag aan, dan publiceren wij het wel. Geen enkel probleem.

  Jouw eigen club nota bene maakt geen enkele melding op social media over de bekerwedstrijd (retweet voornamelijk wat van Theo van Cleef) en heeft er ook niets van op de clubwebsite staan.

  Schijnbaar was dat bekerduel voor Achilles ’29 zelf ook niet belangrijk genoeg. Wanneer zij een verslag publiceren/aanleveren, nemen we dat over. Andere clubs doen dat ook zo. Wij hebben simpelweg niet meer info dan dat Achilles ’29 door is na strafschoppen.

  Echter publiceren wij geen artikel met één zinnetje. Wellicht moet je even contact opnemen met de communicatieafdeling van Achilles ’29 (als die er überhaupt nog is), want de info/communicatie vanuit de club is op alle vlakken nogal summier te noemen. Dat wil niet zeggen dat wij dat op moeten vangen.

  ^RW

 14. Maatpak zei:

  Die Arno toch, zet jezelf lekker NOG meer voor lul joh. Wees maar blij dat de redactie al een tijd helemaal niks meer over de bende van groesbeek schrijft, dat heeft jullie een hele hoop shit bespaard. Zou niet echt geloofwaardig zijn als ze nu ineens wel over de wedstrijd gingen schrijven.
  Daarbij is werkelijk niemand geïnteresseerd in jullie prestaties, men wacht enkel op de definitieve klap en de in dat geval meer dan terechte afgrond waarin een aantal mensen komen. Iedereen verdient kansen, maar als je al 10 jaar dingen doet die je helemaal niet kunt of zou mogen, stelselmatig schimmige spelletjes speelt, mensen schoffeert en zelfs bedreigt, aan iedereen schijt hebt en informatie achterhoudt aan zeer welwillende echte clubmensen, dan ben je ziek en kan niemand je genezen. Het is dan inderdaad beter dat de redactie julie gewoon geen aandacht meer geeft, want dan kan niemand er zich aan ergeren.
  Hulde aan de redactie dus!

 15. Geer Schoonderwoerd zei:

  Een hele site vol met commentaren terwijl je helemaal niet mee doet. Niet te geloven!!

 16. Fred de vries zei:

  Top ,Arno Nillessen en ton Gerrits alleen al dat jullie onder jullie eigen naam schrijven de rest pfffff

 17. Fred de vries zei:

  En natuurlijk Theo verstegen ook top dat je onder je eigen naam schrijft

 18. Kuul zei:

  “ mar ke “ “ en moi iets “ dat maatpak alles zo goed weet. Zal wel een van die “ herrieschuppers “ zijn.