KNVB-beker: De Treffers uitgeschakeld na verlenging, Achilles ’29 hard onderuit

GROESBEEK – Woensdagavond speelden De Treffers en Achilles ’29 uit Groesbeek een duel in de tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi.

De Treffers verloor na verlenging van DVS ’33. Achilles ’29 ging op eigen veld onderuit tegen Harkemase Boys: 1-6. Het bekeravontuur voor de Groesbeekse clubs is daarmee al snel voorbij.

Achilles ’29 1-6 Harkemase Boys

Op sportpark De Heikant in Groesbeek was het snel gedaan en hadden de gasten één helft nodig om de wedstrijd te beslissen. Na 45 minuten stond er een 0-5 stand op het scorebord. De doelpunten werden door vijf verschillende spelers gemaakt: Berwout Beimers, Willem Huizing, Robert Stelpstra, Henny Bouius en Pier Veldman. Achilles ’29 zette daar één kansje tegenover.

Ook na de thee was Harkemase Boys, dat net als Achilles ’29 in de Derde Divisie speelt, de bovenliggende partij. Veldman maakte na 53 minuten zijn tweede van de wedstrijd: 0-6. Van prijsschieten was daarna geen sprake meer. Hoewel de kansjes om de score op te schroeven er wel waren, was de uitploeg slordig in de afwerking. Achilles ’29-doelman Nick van Doorn had ook nog enkele reddingen in huis.

De Groesbekers maakten nog wel een eretreffer: Alper Yaldiz kreeg alle ruimte na een vrije trap en krulde de bal in de bovenhoek. Ondanks de tekst op een reclamebord (allesismogelijk.nl) zat een verlening er woensdag toch echt niet meer in. Voor Achilles ’29 zit het bekeravontuur er dan ook op.

De Treffers 1-2 (N.V) DVS ’33

Het oefenduel tussen deze ploegen eindigde in een 1-4 overwinning voor DVS ’33. Woensdagavond stond er echter meer op het spel en bood De Treffers duidelijk beter tegenstand. Hoewel DVS ’33 sterk begon, en al snel een goede kans kreeg, was het De Treffers die de score opende. Dat gebeurde vlak voor rust: Sjoerd Ars scoorde op aangeven van Coen Maartzdorf, die de bal eerder in de wedstrijd nog op de lat schoot.

De beste mogelijkheden na rust waren voor de ploeg uit Ermelo. In de 72e minuut schoot Olivier Pilon op de paal. Er volgden nog 25 spannende minuten en diep in blessuretijd (96e minuut) viel alsnog de gelijkmaker. Die kwam op naam van Julian de Ruiter.

Verlenging volgde, waarin DVS ’33 aan het langste eind trok. Berry Powel was de gevierde man: hij schoot 12 minuten in de verlenging raak. De Treffers had nog de pech dat Aleksander Jankovic tien minuten voor tijd op de lat schoot. Aan de andere kant deed Roald de Vries dat. De Treffers eindigde het duel met 10 man: Pim Balkestein kreeg rood (2x geel).

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »

12 reacties op “KNVB-beker: De Treffers uitgeschakeld na verlenging, Achilles ’29 hard onderuit”

 1. Umme zei:

  Op you tube gekeken. Eigen schuld dikke bult. Alleen maar verdedigen,tijdtrekken. Dom gevoetbald. Dvs terecht ronde verder. Moet nog veel rechtgezet worden bij de Treffers. Overigens geen fijne verslaggever van Dvs.maar goed iemand moet het doen.

 2. Fred zei:

  De scheidsrechter bij De Treffers tegen DVS was een regelrechte ramp.
  Maar na afloop liep zijn prive kelner (G.Jacobs ) zijn benen onder zijn kont vandaan om deze scheids (lid van DVS ) rijkelijk te voorzien van hapjes en vele drankjes.
  Misschien een optie om scheidsrechters niets meer te geven zowel voor als na de wedstrijd.

 3. buisje zei:

  Als dit de trend wordt op De Heikant, dan kan onze Frans een rekenmachientje in de hand houden, qua tegengoals.

 4. Hennie zei:

  Buisje dat klopt denk ik.Maar gisteren treffers gezien die gaan ook een zwaar seizoen tegemoet.Toch te weining kwaliteit vooral voorin en een te ligt midden veld .

 5. Hennie zei:

  En wat viel het aantal toeschouwers tegen bij treffers ook.(moeten de vrijwilgers maar laten betalen wie hele jaar klaar staan )En beelden van achellis gezien daar waren nog geen 50 toeschouwers trooste loos zeg zo.

 6. Jos zei:

  Beide niet gewonnen en dus niet door, punt.
  Wat ze bij Achilles gaan doen, werkelijk geen idee. Treffers aardige selectie maar het komt er alweer niet overtuigend uit.

 7. Kees zei:

  De treffers en achilles’29 krijgen het Alle twee heel moeilijk in hun eigen divisie
  Ik gun een ieder succes dit seizoen.

 8. buisje zei:

  Lag ook wel aan Ajax op TV, denk ik.

  Bij Achilles heeft dat natuurlijk hele andere oorzaken, dat er geen hond langs de lijn stond.
  Maar het ligt zeker niet aan het beleid van de familie Derks (wink-wink)
  Het ligt denk ik aan het vorige bestuur:
  Dat heeft er, tijdens hun 8-daagse bewindsperiode, natuurlijk een zooitje van gemaakt en de club met hun beleid, aan de rand van de afgrond gebracht !!!

 9. Barbara zei:

  @buisje, wat jij schrijft lijkt (bijna) hetzelfde dan wat die duizenden vóór jou schreven over Achilles en het voormalig bestuur. Ik heb niets met Achilles en wil je meegeven dat jij de boel niet moet opruien en dat je eens iets origineels schrijft.

 10. Theo zei:

  Eindelijk iemand die iets verstandig zegt. Goed zo Barbara.
  Heel Nederland en Groesbeek weten het nu wel . Laat die club n keer met rust en ga je eigen club verlagen. De spelers die in 2018-2019 wel het zwart/wit dragen willen gewoon voetballen.

 11. achilles 29 zei:

  barbara is heeft niks met achilles maar wel reageren als iemand er iets overschrijft. jaja

 12. buisje zei:

  Ik schrijf wat ik wil.
  Je moet goed lezen.
  Als je de situatie goed kent, schrijf ik juist wèl iets origineels.
  En verder: sarcasme snappen is best moeilijk voor sommigen.