Nekslag dreigt voor Achilles ’29

GROESBEEK – De gifbeker is voor Achilles ’29 uit Groesbeek nog niet leeg.


Achilles ’29 in betere tijden. Foto en rechten: Piet Spanjers.

Wie dacht dat de soap wel zo`n beetje ten einde was, komt bedrogen uit.

Soap

Er volgen nog een paar afleveringen, misschien zelfs een heel nieuw seizoen. Dat blijkt vrijdag uit berichtgeving van De Gelderlander. Netflix zou er van smullen.

Schulden en kosten

De BV was al failliet, maar ook de vereniging staat op omvallen. Toezichthouder Evert Vos laat tegenover De Gelderlander weten dat de club geen cent meer in kas heeft, er schulden zijn, de accommodatiekosten á € 9.000,- per maand iets teveel van het goede zijn, er niet wordt voldaan aan licentie-eisen van de KNVB en buitenlandse clubs geld eisen. “Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening”, aldus Vos tegenover het dagblad.

Amper toeschouwers

Tegenover al die kosten, staan amper inkomsten. Algemeen bekend is dat er op sportpark De Heikant bijna niemand meer komt kijken naar wedstrijden van het eerste elftal. Tot zo ver de kaartverkoop. Achilles ’29 speelt inmiddels, na twee degradaties op rij, in de Derde Divisie. Het seizoen is net begonnen, maar de eerste punten moeten nog gepakt worden. Het dreigt opnieuw een lang seizoen te worden. Tenzij er niet wordt voldaan aan de eisen voor wat betreft de lichtmasten en een invalidetoilet. Dan wordt de club in oktober al uit de competitie genomen.

Van feest naar drama in een paar jaar

Wat begon als een mooi avontuur in de Jupiler League (2013) eindigt dus in een drama. Achilles ’29 degradeerde in het seizoen 2016-2017 uit de eerste divisie. Dat seizoen is vastgelegd in een documentaire die eind deze maand op TV verschijnt. Daarna ging het hard achteruit: de BV ging failliet, er kwam een bestuurscrisis, leden rennen weg naar andere clubs en de Tweede Divisie was ook te hoog gegrepen.

Een gewaarschuwd mens…

Voor amateurclubs die in de toekomst de stap naar het profvoetbal willen of misschien wel móeten maken, is dit een goede les. Het huidige bestuur van Achilles ’29 wil na een mogelijk faillissement van de vereniging wel een doorstart maken.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »

16 reacties op “Nekslag dreigt voor Achilles ’29”

 1. pedro zei:

  en toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het hele achilles verhaaltje uit

 2. Een wandelaar zei:

  Kan de gemeente er een mooi zonnepark van maken

 3. Kuul zei:

  Het gaat maar door wat hebben ze toch met mijn club gedaan. We kunnen er maar beter mee stoppen. ??

 4. Kuul zei:

  9000€ per maand❓en ik dacht dat de
  Fam: Derks zo begaan was met Achilles.

 5. Fred zei:

  Reactie op Kuul.
  Eindelijk verstandige woorden.
  Stoppen en nooit meer op nieuw beginnen.
  Dit is de erfenis van de familie Ewing, eh Derks.
  Ze hebben de club vermoord en sponsors aan de afgrond gebracht.
  De laatste sponsor, ziet er niet meer uit. Zorgen, zorgen, zorgen om de verkwiste miljoenen. Dat word genieten 29 september.

 6. Kuul zei:

  De veroorzaker van dit alles blijft
  Buiten schot. De naam van de ex
  Voorzitter wordt niet meer genoemd.

 7. zo is het zei:

  er wordt wel gesproken over een mooi avontuur in 2013 maar was de club toen al niet verloren en moest de stap wel gezet worden om bepaalde inkomsten binnen te harken? Iedereen recht in het gezicht uitlachen omdat Achilles wel betaald kon spelen, de grote jongens uithangen op bvo vergaderingen maar ondertussen werd de club naar de klote geholpen en zijn de echte leden de pineut. Maar “het is niet onze schuld”. Lachwekkend, trek die stekker er toch uit, het gaat en kan toch niet meer goedkomen.

 8. Jos zei:

  9000 euro!!!
  Zijn de leden van Achilles daar jarenlang mee akkoord gegaan?
  Dit pikt toch niemand. Vraag me af wat de overige clubs aan de gemeente kwijt zijn.
  Triest voor de echte leden die het goede met de club voor hadden maar weggejaagd zijn.

 9. Wim zei:

  De voorzitter heeft de club goed achter gelaten toch. Schijtbak

 10. Jan Klaassen zei:

  De club staat er goed voor, zei onze fijne ex-voorzitter…
  De aanstichter van de ellende.

 11. Theo zei:

  En wat heeft dat de Gemeente Groesbeek, dus jullie als inwoners van de gemeente, gekost? Zijn B&W nu ook in staat de kosten bij de familie te verhalen? Politie inzet afgelopen jaren had beter ingezet kunnen worden voor controles in en rond de Linde, waar nog steeds kinderen alcohol en nog erger kunnen kopen/krijgen/gebruiken.
  Inderdaad, gemeente moet grond toe eigenen en er n zonnepark van maken. Krijgen jullie als inwoners nog iets terug.
  De familie zal spoedig Groesbeek verlaten lijkt me, schandalig!
  Zo triest voor de echte trouwe leden van voormalig Achilles ‘29

 12. A Gerrits Ton zei:

  Dit was vorige jaar toch al bekend bij iedere club .Dit is geen nieuws meer.Maar om alles of de familie te gooien gaat me ook te ver.De hele club heeft wel jaren achter elkaar gelopen in hun polonaise .

 13. Gerrit zei:

  Ik lees steeds weer dat het zo erg is voor de echte trouwe leden. Persoonlijk vind ik dit nogal hypocriet, deze leden liepen tem tijde van de grote successen allemaal in polonaise achter de grote leider aan. Door de successen waren deze trouwe supporters waarschijnlijk zo geindoctrimeerd dat men tijdens de leden vergaderingen vergat de juiste kritische vragen te stellen en konden de nu zo verguisde mensen blijven zitten. Nu is het te laat. Advies aan de trouwe supporters, als jullie nog iets tastbaars over willen houden; zoek samenwerking met een andere Groesbeeks club, en verlaat zo snel mogelijk de Heikant. In Nijmegen zijn o.a. SJN, Nijmeegse Boys, SCH, DBK, ZOW, NDT, Lindenholt voor minder opgedoekt, hoor je daar nog wel eens iets van ……..?

 14. Een wandelaar zei:

  Ben het helemaal met theo eens. De gemeente moet de grond onteigenen en er zonnenpanelen opzetten zodat er nog iets van al die verspilde energie terug gewonnen wordt

 15. Kuul zei:

  Alweer verloren 5-0

 16. Patje P zei:

  Nog effe en we hebben derby’s tegen Rood Wit.