[3D] Eerste drie punten voor Germania

LENT – Na 18 jaar afwezigheid mocht Germania zondagmiddag weer een wedstrijd in de derde klasse afwerken.

De uitwedstrijd in Lent tegen DVOL leverde meteen drie punten op door een 0-1 overwinning. Jordy Wijnhoven was de doelpuntenmaker toen hij een kwartier na rust fraai scoorde.

Germania bovenliggende partij

De gehele wedstrijd was Germania de bovenliggende partij maar was te slordig om al vroeg afstand te nemen. De Groesbekers speelde de eerste twintig minuten in een hoog tempo maar wist geen grote kansen te creëren. Kay Tassenaar was nog het dichtst bij toen hij vanuit een hoekschop rakelings naast kopte. De Germania-spitsen Jordy Wijnhoven en Luuc Arntz kregen wel wat mogelijkheden maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg wat meer grip op de gasten maar wist geen kans te creëren.

Druk

Na rust zette Germania de thuisploeg meteen onder druk en kreeg ook kansen maar vooralsnog wist de doelman van de thuisploeg zijn doel schoon te houden. Tot een kwartier na de rust toen Jordy Wijnhoven fraai scoorde. Een voorzet wist hij met de punt van zijn schoen zodanig te raken dat de bal met een mooie boog over de doelman zeilde: 0-1.

Hoop

Hierna zette de thuisploeg aan en gaf achterin meer ruimte weg. Hier had Germania van moeten en kunnen profiteren, maar speelde tot driemaal toe met een man meer het niet uit. Hierdoor hield DVOL hoop op een treffer om daarmee een punt over te houden. Men wist echter niet meer dan de bal hoog in het strafschopgebied te gooien en daarmee gevaar te stichten. De goed keepende Germaniadoelman Momchil Kolev wist echter zijn doel schoon te houden zodat de eerste wedstrijd verdient drie punten opleverde.

Zondag de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys. Let op m.i.v. dit seizoen is de aanvangstijd van de thuiswedstrijden om 14.00 uur.

Klik hier voor de stand van zaken in de Derde Klasse D.

Bron/Tekst: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor [3D] Eerste drie punten voor Germania

Reageren is niet toegestaan.