[Video] Meijers en Derks in Pauw: honey of horny?

GROESBEEK – Dinsdagavond waren Eric Meijers (voormalig trainer Achilles ’29) en Elrie Bakker-Derks (oud-bestuurslid Achilles ’29) te gast in Pauw.

Eric Meijers, Frans Derks (achtergrond) en Elrie Bakker-Derks. Afbeelding: Screenshot TV-uitzending.

Zij spraken over de documentaire “Voetbal is Oorlog“, die vrijdagavond in première gaat.

Docu

De docu gaat over de voetbalfamilie Derks die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. De opnames zijn gemaakt in het jaar waarin Achilles ’29 uit de Jupiler League degradeerde. De club heeft meegewerkt aan het vastleggen van wat achteraf een funest seizoen voor de Groesbeekse club was.

Trailer

De trailer van die docu is opzienbarend. Oud-trainer Meijers, zie zichzelf in de uitzending “de Foppe de Haan van Achilles ’29” noemde, en zijn assistent Frans Derks gaan daarin tekeer tegen pers en spelers. De documentaire die 1,5 uur duurt geeft echter een heel ander beeld, liet Meijers dinsdagavond in Pauw ook weten. “Daar ben ik wel blij om”, zei hij. Meijers heeft de film inmiddels mogen zien.

Honey of horny?

Meijers kwam ook met wat humor op de proppen toen hij door presentator Jeroen Pauw geconfronteerd werd met het feit dat hij nu geen club heeft. “Dat is inherent aan ons vak. Alex Pastoor en Peter Bosz zitten ook thuis. Dus ik zit in een mooi rijtje”, grapte hij. En moet een spits nou “honey” (honing) of “horny” (hitsig/geil) zijn om te scoren? “Dit is voetbalengels, ik heb een wiskundeknobbel”, verdedigde hij met wat humor.

Voetbal is Oorlog is op zaterdag 29 september op NPO2 te zien.

Honey of Horny om te scoren?

Het stuk met Meijers en Derks

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 25 reacties »

25 reacties op “[Video] Meijers en Derks in Pauw: honey of horny?”

 1. Wim zei:

  Schamen zich nergens voor. Wat een gek volk zeg.

 2. A Gerrits Ton zei:

  Zaten er net bij of er Niks aan de hand was daar .Maar de waarheid vertellen niet.En Eric alleen maar hoe goed het was en dat die een echte achellis man was !!!!!! Vertel gewoon de waarheid .

 3. Richard Janssen zei:

  Sorry, het is inderdaad de schuld van de Gelderlander… de benoemende pittige jaren (sportief, financieel en organisatorisch) zijn de schuld van de krant!

 4. Jan zei:

  Kantklare onzin. Meer niet..

 5. Lachertje zei:

  Ondertussen een bv met miljoenen schuld kapot, leden weg en een vereniging die vrijdag kapot gaat. Maar we blijven lachen want ze denken nog steeds dat het goed komt

 6. Theo zei:

  Ze zaten daar slachtoffer te wezen, terwijl ze toch echt dader zijn!!

 7. Handige Harrie zei:

  Vrijdag = D-DAY

 8. Handige Harrie zei:

  Ik zie dat er op de website van Achilles ’29 nog steeds staat dat Arno Arts de hoofdtrainer is… https://www.achilles29.nl/teams/achilles29-1/

 9. boersteeg zei:

  ja die plaat voor de kop is niet weg alleen maar dikker en groter geworden.
  op de achtergrond kon je ook een glimp opvangen van de andere plaatwerker.
  gewoon een zielige vertoning.

 10. Lambert zei:

  Meijers denkt het verstand in kilo’s te hebben. Snapt niet eens wanneer hij in de maling genomen wordt door Pauw. En de familie is zo camaera geil dat ze er dan ook zijn. Het ware verstandiger om stilbte zitten terwijl je geschoren wordt, maar ja het blijft Derks

 11. Keesje zei:

  Ajax hoeft niet te bellen. Haha zelden zo’n goeie mop gehoord. Over de rest zullen we maar niets zeggen. Echt zeldzaam.

 12. Peter zei:

  Dat er vanuit de Gelderlander veel onzin en leugens verkondigd zijn mag duidelijk zijn. Het leek bij tijd en wijlen toen wel een persoonlijke vete van die schrijver tegen achilles, ze konden 90 min lang goed voetballen en domineren en toch niet scoren door pech of gebrek aan kwaliteit, maar dan stond er in de krant dat ze nog geen bal overkonden spelen en alleen maar in de eigen 16 zijn geweest om te verdedigen, en ook geen kans gecreëerd hadden. Terwijl ze alleen al 3 keer de paal geraakt hadden en hun doelman 7 ballen er uit tikt. Als dan een krant bericht de club is failliet en het loopt m!inder in de competitie ja dan lopen sponsors weg en komen er geen nieuwe. Heeft de familie derks grote fouten gemaakt? Jazeker, maar heeft de gelderlander door hun leugens ook schuld? Ja ook zeer zeker, en ze mogen zich dit ook zeer zeker aanrekenen door zo een journalist die een duidelijke afkeer aan achilles had de wdstrijden te laten verslaan. En dan nog de leugens in de krant die niet eens over de wedstrijden gingen.

 13. buisje zei:

  @Peter:
  Kom maar op dan, met voorbeelden van die leugens van deze verslaggever.
  Nou vooruit dan, om t je makkelijker te maken:
  één voorbeeld dan.

 14. A29 zei:

  Waar is de grote roerganger? Hij stond altijd vooraan. Pakte iedere camera en microfoon. En nu?
  Op het moment dat het faillissement onafwendbaar was, is hij weggedoken.
  De verhalen over investeerders, Brazilië en (zijn persoonlijke) zaken met Rabo en FIOD hebben Achilles gesloopt. Niet De Gelderlander!
  Ik ben benieuwd of de curator van de BV ‘onbehoorlijk bestuur’ kan aantonen.

 15. zo is het zei:

  haha Peter, welterusten!

 16. Joop zei:

  Je kon opmaken uit de woorden van Elrie dat de het aan de deelname van de pilot ligt dat alles zo is gelopen. Zij konden er natuurlijk niks aan doen . De KNVB zal financieel wel volledig aansprakelijk gesteld worden door de Derks clan.

 17. Jan zei:

  Foppe de haan !!!!! Ze hebben jouw gefopt Eric

 18. Kuul zei:

  Dat is diezelfde Meyers die er voor zorgde
  Dat treffers helemaal scheel gespeeld werd
  ( of nie )

 19. Ton zei:

  wat heeft dat ermee te maken Kuul
  daarom is achilles naar de kloten wilden groter zijn dan de Treffers ze hebben hun zin.

 20. Kuul zei:

  Was toch wel leuk????

 21. Wim zei:

  Kuul wat jij maar leuk vind. Club naar de klote en jij vind dit leuk . Dan heb je echt wel een club hart.

 22. Maatpak zei:

  Nogmaals kuul, dat was niet de trainer. Dat was geld dat er niet was en niet uitgegeven had mogen worden. Met die spelers werd zelfs een blinde coach kampioen. Idioot met zijn 7 prijzen, hij is al net zo gek als die anderen. Helemaal te gek: die andere idioot zit smakelijk hard te lachen en snapt niet dat hij zichzelf uitlacht. Jammer dat niemand kritische vragen stelde, wat een schijnvertoning weer. Waar bleef de vraag waarom Eric destijds per direct opstapte?

 23. Kuul zei:

  Nogmaals en toch was het leuk. ????

 24. splinter zei:

  Fransje word er niet jonger op kijkt die altijd zo nu snap ik die uitbarsting van hem

 25. Bert wevers zei:

  kuul je zegt het precies goed WAS leuk dus verleden tijd
  Het zal nog heel lang duren voordat jullie weer tegen de treffers mogen spelen en of dat nog ooit gaat gebeuren is ook nog maar de vraag wij bij de treffers voetballen lekker verder EN WAT JULLIE DOEN KAN ONS GESTOLEN WORDEN