Rechter: “Arno Arts trainer van Achilles ’29”

GROESBEEK – De kantonrechter wijst de vorderingen van Arno Arts in kort geding toe. Dit betekent dat de vereniging Achilles ’29 de afspraak met Arts moet nakomen en hem aan het werk moet laten als hoofdtrainer.


Arno Arts. Archieffoto 2016. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat is vrijdagmiddag bekend geworden.

Hoofdtrainer sinds februari

Arts is in februari 2018 aangesteld als hoofdtrainer van het eerste team van Achilles ’29. In eerste instantie gold zijn aanstelling voor de laatste maanden van het voetbalseizoen 2017-2018. Tussen Arts en Achilles ’29 is in februari 2018 ook al gesproken over het voetbalseizoen 2018-2019.

Derde divisie

Arts voert in deze procedure aan dat de toenmalige bestuursvoorzitter van Achilles ’29 in februari 2018 met Arts heeft afgesproken dat hij ook in het nieuwe voetbalseizoen 2018 – 2019 een contract krijgt als trainer van het eerste elftal. De voorwaarde die daaraan is verbonden luidt dat Achilles ’29 in het nieuwe seizoen minimaal in de Derde divisie speelt. Nu het eerste elftal dit seizoen in de Derde divisie speelt, vorderde Arts bij de kantonrechter dat Achilles die afspraak nakomt.

Financieel zwaar weer

Achilles ’29 betwiste die afspraak en voerde ook aan dat zij niet tot nakoming van die afspraak verplicht kan worden, omdat de vereniging er financieel slecht voor staat. De kantonrechter verwerpt dit verweer. De vennootschap waarin het eerste elftal was ondergebracht is in januari 2018 failliet verklaard. Om te blijven voldoen aan de licentie-eisen in het lopend seizoen, heeft de vereniging Achilles ’29 Arts aangetrokken als gekwalificeerd trainer.

Niet van weerhouden

De club verkeerde op dat moment al in (financiële) problemen. Maar dat heeft Achilles ’29 er niet van weerhouden om met Arts afspraken te maken voor het seizoen 2018-2019. Die afspraken moet zij nakomen. “Dat de vereniging Achilles ’29 er financieel (nog steeds) slecht voorstaat, maakt het oordeel niet anders. Daar gaat deze procedure ook niet over”, aldus de rechter.

Achilles ’29 moet Arts het salaris (€ 1.751,58 bruto per maand, vermeerderd met 8% vakantietoeslag) vanaf juli terugbetalen en tevens zo`n 800 euro aan proceskosten.

Uitspraak lezen? Zie hier

Bron/Tekst: Rechtspraak.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »

20 reacties op “Rechter: “Arno Arts trainer van Achilles ’29””

 1. Kuul zei:

  Het gaat maar door laten we toch
  Stoppen en opnieuw beginnen

 2. Fred zei:

  Arno.
  Heel hartelijk gefeliciteerd met het behaalde succes.
  Pluk ze maar leeg.
  Daar ben je zo mee klaar.

 3. Jos zei:

  En weer verliest Achilles een rechtzaal. Dhr Vos was overtuigd dat Arno geen kans maakte. Wellicht heeft hij niet de volledige informatie van mevr. Derks gekregen.
  Iets wat ze de afgelopen jaren ook niet deden naar de leden.
  Kwalijke zaak dit achter te houden.

 4. Jan zei:

  Gefeliciteerd Arno en Achilles. Toch nog een overwinning dit seizoen voor de club

 5. Jan zei:

  En wat moet Eric Meijers nu:’,;\[-stond op het punt om terug te komen en dan dit, dan maar op de bank naast Alex pastoor en petertje bosch.

 6. Gerrit zei:

  Stoppen prima, maar waarom opnieuw beginnen ??

 7. Wim zei:

  Fiscus komt ook nog wel . Toch zijn er nog meelopers.met deze familie .

 8. Anoniem zei:

  Wat een reacties weer,en wat betreft sommige mensen waarom je achter je club blijft staan? Het is toch in voor en tegenspoed, of gaan jullie ook allemaal gelijk bij je club weg als het tegen zit nou dan ben je in mijn ogen geen goede supporter.

 9. Best off the rest zei:

  Wat heb ik toch zitten lachen afgelopen week.
  Zag die 2 van Derks bij pauw zitten.
  Wat een volk. Zich zelf voor lul zetten voor heel Nederland.

  En nu ons Arno weer terug. Dat wordt weer smullen geblazen.
  Heb gehoord dat deze docu is genomineerd voor een oscar.
  In de categorie sprookjes bestaan niet

 10. Fred zei:

  Arno.
  Vraagje.
  Kun je goed zwemmen? Zorg voor een goed zwemvest want het is toch gevaarlijk op dat zinkende schip.
  De kapitein die het schip stuurloos maakte heeft als een slechte kapitein het zinkende schip vroegtijdig verlaten en de troep achter zich gelaten.

 11. Freddy zei:

  Nogmaals het is heerlijk en makkelijk om via deze weg Te reageren ! Iedereen heeft zijn mening ,en dat mag ook . Maar kunnen we !!of durfen we !!nu echt niet met eigen naam te reageren ?? Dat praat ( schrijft ) wat makkelijker ????Groetjes Fred de vries

 12. Wim zei:

  Anoniem wat een zielig figuur ben jij .je snapt er niet veel van zeg .

 13. Jan Klaassen zei:

  @anoniem: de meest trouwe leden vam Achilles zijn achter hun club blijven staan tot het echt niet meer ging. Om toe te moeten zien hoe een aantal mensen alles kapot maakten, bleven liegen en informatie achterhouden. Ik denk zelfs dat hrt huidige bestuur,vol vriendjes, niet alles weet. Dat blijkt wel uit deze uitslag. Maar zeg niet dat mensen geennecht clubmensen waren, jarenlang is lns verweten dat we te lang achter de club bleven staan. En nu roep jij dit…spuit 11…

 14. Gerrit zei:

  Leuk die commentaren. Maar ik heb een hele simpele praktische vraag. Hoe denkt men Arno te gaan betalen ? ………

 15. Freek. zei:

  Gerrit.
  Jij vraagt hoe ze Arno moeten gaan betalen.
  Is heel simpel.
  Geef hem een bouwkavel plus woning op de plek van De Linde.
  Dan is het begin alvast gemaakt van een klein wijkje op de plek van De Linde.
  Die gaat toch sluiten wegens gebrek aan inkomsten.
  Alleen hebben ze pech dat een ex lid daar een strookje grond heeft liggen.

 16. Anoniem zei:

  Beste Jan Klassen dat er door sommige bestuurders een potje van is gemaakt is geen geheim en al erg genoeg, maar daar hoef je de club niet voor te laten vallen.Dan is het maar opnieuw beginnen het is niet anders maar kun je nog wel achter je club blijven staan. En ik weet zeker dat er ook nog Achilles mensen genoeg zijn wie er zo over denken en voor die mensen hoop ik ook echt dat ze dit hoofdstuk af kunnen sluiten.

 17. jeuh zei:

  stel uit de reageerders hier een bestuur samen en je hebt zo een goed lopende club!

 18. Groesbeker zei:

  En is ie al begonnen nog mensen op de Heikant die hem gezien hebben ?

 19. Kuul zei:

  Ga zelf kijken sensatie zoeker

 20. Groesbeker zei:

  Kuul hij is begonnen zie linkje: https://www.gelderlander.nl/voetbal-nijmegen/arts-terug-bij-achilles-29-leuk-om-met-die-jongens-te-werken~aff98d528/