[Video] Documentaire “Voetbal is Oorlog”

GROESBEEK – Vanavond (zaterdagavond) verschijnt de documentaire Voetbal is Oorlog op TV.


Vrijdagavond was de première in Utrecht. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De docu start om 20:25 op NPO2. De beelden zijn geschoten tijdens het seizoen dat Achilles ’29 uit de Jupiler League degradeerde. Dat bleek achteraf funest, met een faillissement en leegloop tot gevolg.

Teloorgang

De trailer deed zijn werk en veel mensen zijn er inmiddels nieuwsgierig naar. Maar; we zien de hoofdrolspelers niet de hele film door schelden en tieren. Het is een mooie documentaire geworden, waarin de rol van een nogal ambitieuze familie op de voorgrond staat, evenals de afgunst in Groesbeek, en de club langzaam afbrokkelt. De beelden met de ouderen in het Groesbeekse bos zijn bij vlagen overigens hilarisch.

Na een minuut of 50:
Man 1: “Hedde ge da ook geheurd van Harrie Derks?”
Man 2 (tikkeltje doof): “Van?”
Man 1: “HARRIE DERKS”
Man 2: “Nee”
Man 1: Die hadde ze met de FIOD gearresteerd”
Man 2 (verstaat het weer niet): “Heh”?
Man 1: “DE FIOD HET HEM GEARRESTEERD”
Man 2: “Ja? Oh..”

Vrijdagavond première

Vrijdagavond was de première in Utrecht. Eric Meijers, Harrie Derks (oud-voorzitter), Elrie Bakker-Derks (oud-bestuurslid) en Frans Derks kwamen daarbij nog aan het woord. Wat ze na afloop te zeggen hadden hoor je via deze link (.MP3).

De film

We kunnen ons voorstellen dat de video zelf interessanter is, vandaar het volgende (voor zolang nog online met het huidige wachtwoord):
• Wie de film wil kijken kan hier klikken (Watch on Vimeo). Het wachtwoord is VIONFF18.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »

24 reacties op “[Video] Documentaire “Voetbal is Oorlog””

 1. Suna zei:

  Ik lach me kapot. Wat hebben we toch een mooi dorp;)

 2. Wim zei:

  Wat een reclame . Maar ligt niet hunzelf daar komt het op neer.

 3. De Buurman zei:

  Prima docu hoor, en ja Thijssen heeft echt de Treffers bevoordeelt.
  Ook oud-burgemeester Prick is daar kind aan huis.

  Vriendenclub helpen elkaar ten kosten van alles zo ook dat moriarium aan de Bredeweg

 4. Kuul zei:

  De fam. Arts mag toch nooit meer op
  De heikant komen. Wat een slappe hap
  Zeg. Konte kruipers

 5. Best off the rest zei:

  Wel een mooie kat van janneman naar die van Derks.
  Laten we het maar niet over de voetbalkwaliteiten hebben van die twee.

  Ps nölleke arts is en moi mins. Meen ik echt

 6. Realist zei:

  Pikante (maar al lang bekend) passage over ex wethouder Thijssen (GVP) zo kort na het Spoorlaan debacle.

 7. De Wolf zei:

  Alles wordt zwart-wit gezien, het ligt altijd aan een ander en ze nemen zelf geen enkele verantwoordelijkheid! Wat een sprookjes van de gebroeders en zus Grimm, Derks

 8. Ougie zei:

  Goeie documentaire met goeie muziek van o.a. Rammstein, maar van wie (met vrij hoge stem) was het nummer dat bijna aan het einde van de docu te horen was?

  Edit redactie:
  Moby – Almost Home?

  YouTube

  ^RW

 9. guus vbalkom zei:

  da was enne moije film gruusbek stet wer op de koart alleen ut kut gehalte vont ik en bitje hoog en da vien ik vrouw onvriendelik ma jamme vur agielus da ut zo is geloope meiers vien ik wel enne kuttreiner

 10. Toontje zei:

  Groesbeek ten voeten uit. Wat je ook van de docu en Achilles vindt, ons is allemaal een spiegel voorgehouden. Mooi dorp, mooie mensen. Voor altijd in ons doen, ons laten en ons hart.

 11. Theo zei:

  De toenmalige beleidsbepalers van Achilles hebben met deze docu precies laten zien hoe zeer ze de plank mis geslagen hebben om naar het betaald voetbal proberen over te stappen. Iedereen wist dat het tot mislukken gedoemd was muv een familie en een paar volgelingen. En maar blijven roepen dat het de schuld van alles en iedereen is behalve zichzelf. Weerzinwekkend!!
  #geenplankmaarheledikkemuurvoordekop

 12. Hennie Janssen zei:

  Eric in welke klassen wilden je tegen de Treffers voetballen.Alleen in JP Competitie .Maar het zal wel nooit meer worden.?

 13. Jos zei:

  Na Utrecht gister voor de 2e keer gekeken. Onbegrijpelijk dat Eric het accepteerd dat het hulpje in de kleedkamer zo te keer gaat. Notabene dit hulpje én technisch directeur roept alleen in de docu al een keertje of 10 dat er te weinig kwaliteit is.
  Wie was daar verantwoordelijk voor? De TD toch?
  Er is alleen een blik losgetrokken via bevriend makelaarskantoor verder nooit zelf gescout. Eigen scouts weggepest want die zagen het toch verkeerd.
  Succes morgen met de nieuwe trainer!

 14. Juustem zei:

  Ik hoop dat er vervolg op komt op deze drama-docu. Fantastisch inkijkje hoe de het bij de Treffers is gegaan, de opmerking dat wethouder thijssen ze veel heeft geholpen mag wat mij betreft verder belicht worden. Die heeft fantastisch zijn werk gedaan voor die club (mag is dat zo zeggen?)

 15. pedro zei:

  dat laatste muziek nr van de documentaire was mooi de niet

 16. maatpak zei:

  Helaas heb ik, ondanks verwoede pogingen mezelf niet te laten verleiden, toch naar het geluidsfragment geluisterd. Sorry, maar hier word je toch gewoon agressief van! Succesvol hier en succesvol daar, HELEMAAL NIKS succesvol. Gewoon 1 grote liegbende die alles maar kochten zonder geld. En ja idiote zogenaamde TD en trainer, ik kan genoeg voorbeelden noemen. Bah ronduit walgelijk wat ze durven zeggen na afloop. En dan ook nog een sneer geven naar de opgestapte leden!!!! Dat ze na het zien van de film toch wel anders moeten denken. Hoe gek kun je zijn? Opdoeken die rommel daar en heel heel heel snel.

 17. Wim zei:

  Wat mij vooral opviel aan de documentaire is de stress bij de hulptrainer en trainer. De reacties op winnen en verliezen zijn nogal extreem. De spanning is voelbaar voor mij als kijker. De financiële belangen moeten erg groot zijn. Dit gaat niet meer over een leuk spel en trots, maar over overleven als club, familiebedrijf en mens. De titel had niet moeten zijn voetbal is oorlog, maar ‘Goed of fout besturen: overleven als de bal verkeerd valt!’

 18. Jan Klaassen zei:

  Beste Frans,als je nu nog denkt dat leden zijn weggelopen omdat Achilles twee keer is gedegradeerd, dan heb je nog een grotere plaat voor je hoofd dan de meeste mensen al dachten. Geen enkele degradatie had kunnen zorgen voor zo’n massale leegloop. Alle leugens, machtsvertoon, arrogantie en draaierij wel!!

 19. Groesbeker zei:

  Mooie docu alle maskers zijn gevallen en de leugens zullen ook niet meer helpen! Dj Francesco haha top dj !

 20. Theo zei:

  Jezelf laten fêteren op het podium. Bloemen in ontvangst nemen. Terwijl je anderhalf uur voor lul hebt gestaan en het zelf niet door hebt. Het blijft een bijzondere familie…..

 21. Jos zei:

  Én Arno, heb je je sleutels van de kleedkamer al terug?

 22. Gwenn Rasmus zei:

  Vond de gesprekjes en uitspraken van de broer en vader van Arno Arts nu niet bepalend van enige intelligentie voorzien.

 23. Freek. zei:

  Vraagje.
  Is de trainer, assistent, verzorger, discjockey, materiaalman, gynacoloog, Frans dus uit zijn functie gezet?
  Dus op non actief?
  Zal hij blij mee zijn.

 24. Wolf zei:

  https://www.vi.nl/pro/opinie/eric-meijers-is-de-meest-beschaafde-persoon-in-voetbal-is-oorlog