Overtuigende overwinning De Treffers op Scheveningen

GROESBEEK – De Treffers heeft zaterdagavond goede zaken gedaan.

De Groesbekers wonnen in eigen huis met 4-1 van Scheveningen.

Slachtbank

Met een 4-1 overwinning op svv Scheveningen zette De Treffers de goede reeks in eigen huis voort. Het spel in de eerste helft was indrukwekkend, het verval in de tweede helft wat zorgelijk. Drie van de vier doelpunten vielen kort voor rust, toen Scheveningen rijp leek voor de slachtbank.

Aanvallende instelling

Al direct in het begin lieten de roodzwarten geen misverstand bestaan over de aanvallende intenties. Al in de eerste vijf minuten leek Pim Balkestein de score te openen uit een vrije trap van Boy van de Beek, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. En even later moest Moussaoui zijn doelman op de lijn assisteren om een kopbal van Frenk Keukens weg te werken.

Scheveningen pas laat op gang

Het eerste min of meer gevaarlijke moment, dat de gasten uit Scheveningen creëerden, ontstond pas in de 25e minuut. Vervolgens kregen de Scheveningers wat meer vat op de wedstrijd, overigens ook door al vrij snel te gaan temporiseren. De Treffers zakte wat weg, maar kwam juist tien minuten voor rust weer sterk terug. En hoe!

Tempo

Eerst maakte Sjoerd Ars een doelpunt, zoals zelden te zien zal zijn op de Nederlandse velden. Van grote afstand verschalkte hij verdediging en doelman Benard met een boogbal, die in de touwen plofte. Een paar minuten later kwam Balkestein dan toch op de scorelijst, toen hij de bal uit een vrije trap van Van de Beek binnen schoof: 2-0. En Scheveningen, nauwelijks van de schrik bekomen, zag de roodzwarten ook nog 3-0 maken. Een hard schot van Coen Maertzdorf deed de bal via het been van een tegenstander in doel belanden. En Joris Janssen respectievelijk Ars hadden zelfs de 4-0 op het hoofd, maar zagen doelpogingen mislukken.

Zwakkere tweede helft

Een luxueuze ruststand was niet voldoende voor een rustig uitzitten van de wedstrijd. De Treffers haalde in de tweede helft niet het spelpeil van de eerste helft. Vrij snel kwam Scheveningen op 3-1, toen Donald op rechts er vandoor ging en zijn voorzet Aldogan bereikte, die met een geplaatste schuiver doelman Niels Kornelis verslagen liet.

Speldenprikjes

Er kwamen toch weer wat speldenprikjes van de thuisclub; een kopbal van Joris Janssen werd van de lijn gehaald, een schot van Van de Beek verdween in het zijnet. Maar het was toch vooral doelman Kornelis, die De Treffers in deze fase op de been hield. Met name voor Joël Donald en Tim Peters (omhaal) vormde Kornelis een sta-in-de-weg.

Het momentum voor de Scheveningers ging ongebruikt voorbij en met een fraai schot van Van de Beek, dat voor 4-1 zorgde, werd het einde van de wedstrijd bereikt. De Treffers staat nu negende met 11 punten uit 8 duels.

Bron/Tekst: Website De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »

13 reacties op “Overtuigende overwinning De Treffers op Scheveningen”

 1. Toontje zei:

  Belangrijke winst. Is dit het omslagpunt voor De Treffers?

 2. Rood*Zwart zei:

  Ommekeer? Die komt pas als er een andere trainer voor de groep staat.
  Een zwaluw maakt nog geen zomer.

  Anton heeft de afgelopen jaren duidelijk laten zien.
  Dat hij de jongens niet gemotiveerd krijgt bij een tegenslag.
  Ook brengt hij bij niemand over, Pak is een gele kaart.
  En dan niet zoals F.Derks zei “schup er is een kapot” maar een keer een goeie overtreding om die pit er weer in te krijgen.

  Hansie Hansie, hopelijk tot snel.

 3. Bram zei:

  Gefeliciteerd mannen van zuid.
  Op de heikant is ook de eerste overwinning binnen. Ook chapeau voor hun.

 4. Hans zei:

  Bij alle goals betrokken, zet boy lekker op zijn eigen positie Anton en je ziet wat dat met een team doet! Niet de doelpunten maar met druk zetten zorgt die ervoor dat het hele team daarin mee gaat. Dikke pluim boy.

 5. Leo zei:

  Een middenmoter hoop ik.

 6. Antoon zei:

  Achilles wint ook dit weekend ??Mischien daar nog eens gaan winkelen ??

 7. Umme zei:

  Een prima eerste helft gevolgd door wederom een zeer zwakke tweede helft. Zeer zwakke tegenstander die geen kans heeft gehad. Eerste helft waren ze zeer honey als ze dat ook in de tweede helft vol houden dan kunnen we mooi mee draaien bij de eerste 5.

 8. Antoon zei:

  Umme Ha Ha Ha Ha Ha lig blauw van het lachen ! Grapjas

 9. Toontje zei:

  #Rood*Zwart: Iedere keer den gloeiende gek van Kraaijkamp er bij betrekken. Wat een zenuwleier is dat. Het lijkt wel of je ‘honey’ op hem bent… ?

 10. Rood*Zwart zei:

  Heel erg “honey” xD.

  We roepen al jaren dat we niet tegen het grote geld van de zaterdag clubs op kunnen.
  Buiten dat hij ontzettend veel voetbal kennis heeft, een netwerk waar je U tegen zegt. En hij ziet voor z’n andere baan, iedere dag spelers in het echt voetballen.
  Hij heeft *vast niet helemaal alleen* ervoor gezorgd dat het budget voor Fc Lienden is verdrievoudigt is zijn tijd.

  1: Spelers worden nu gescout door het bekijken van hun CV.
  2:Als je spelers zoals loukili, van den Meiracker en El Jebli aan kan. Moet dat op zuid ook lukken.
  off-topic. Wij zijn jaren geleden zoon spelers kwijt geraakt.
  “omdat dat niet bij ons paste” Umran Bozbiyik.
  We hebben er nu 1 Boy. We hebben kl**tzakken nodig.
  3:Zonder extra injectie in ons spelers budget, word ieder seizoen een gevecht om de laatste 6 plaatsen.
  Neem aan dat we dat allemaal niet willen.

  Dus inderdaad, ik zie Hans erg graag komen.
  Kunnen we misschien weer “Honey” voetbal zien.

 11. treffers de club van groesbeek zei:

  kippenvel als ik het stukje in de krant lees van Boy, vond het vreemd op in de 93e minuut bij een 4-1 stand de tribune in de rennen maar begrijp het nu volkomen. veel sterkte boy en wij als treffers supporters zullen je steunen in goede en slechte tijden! misschien iets voor de T-side om het op te pakken??

 12. Kuul zei:

  Misschien iets met een
  Braziliaanse vlag ❓

 13. Kuul zei:

  Namens alle Achilles mensen
  ( wie er nog over zijn )
  Boy heel veel sterkte met je vader.