Zonnepanelen sportpark Zuid officieel in gebruik genomen

GROESBEEK – Vrijdag zijn de zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van De Treffers in gebruik genomen.


Op de foto van links naar rechts: Bert Janssen (voorzitter De Treffers), wethouder Nelson Verheul en Peter van den Brink (stichting Nijerf)

Dat gebeurde onder het toeziend oog van de voorzitter van De Treffers, Bert Janssen, en bestuurslid stichting Nijerf, Peter van den Brink. Wethouder Nelson Verheul was daar ook bij aanwezig.

Verdere verduurzaming

De stichting Nijerf is eigenaar van het park. Zij streeft naar een verdere verduurzaming van het park waar behalve de voetbalvereniging, ook de cliënten van Pluryn, de judovereniging en het Montessori College gebruik van maken. Er is ongeveer 1000m2 aan zonnepanelen door de firma Nikkelen geplaatst. De 292 zonnepanelen kunnen per jaar bijna 80.00 KWh opwekken.

Financiële ondersteuning

De aanleg was mogelijk met behulp van ondersteuning van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en de gemeente Berg en Dal. De totale investeringskosten bedragen € 98.000, -, excl. BTW. Door de eerder genoemde subsidie van de Rijksdienst bedraagt de getto-investering € 86.000, -. Toen de gemeenteraad van Berg en Dal bereid bleek om een aantrekkelijke financiering te verstrekken bleek het project haalbaar.

Tips

Wethouder Verheul (Coördinatie duurzaamheid) prees de wijze waarop de stichting Nijerf de verduurzaming van het park oppakt. Want naast de zonnepanelen wordt volop gebruik gemaakt van ledverlichting. De wethouder had ook nog een tip voor de stichting Nijerf. “Plaats een aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s. Dat is klantvriendelijk en je levert een bijdrage aan een schoner milieu”, aldus de enthousiaste wethouder.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Zonnepanelen sportpark Zuid officieel in gebruik genomen”

  1. Rood*Zwart zei:

    Bedankt Sjoerd.
    Aangezien niemand je wilt noemen in het artikel.