De Treffers houdt punt over aan stevig potje

GROESBEEK – Het lukte De Treffers afgelopen zaterdag niet om de reeks van overwinningen in eigen huis voort te zetten.


Sportpark Zuid in Groesbeek, thuishaven van De Treffers. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (2016).

Integendeel, na een vroege achterstand mochten de roodzwarten zich nog gelukkig prijzen met het gelijkspel, dat werd behaald op een taai Excelsior Maassluis.

Snelle 0-1

De wedstrijd was amper begonnen, toen het al 0-1 stond. Marouane Afaker kwam vrij en zag uit zijn schot de bal via het lichaam van Pim Balkestein en de paal in het doel belanden, onbereikbaar voor doelman Niels Kornelis. Een lucky goal, maar wel een die het verdere wedstrijdverloop bepaalde.

Jacht

De Treffers moest op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er in de hele eerste helft niet in om grote doelrijpe kansen te creƫren. Opwinding ontstond enkel, toen Sjoerd Ars bruut onderuit werd geschoffeld door Sefa Kurt, die blij mocht zijn dat hij daar met een gele kaart van af kwam. Het was sowieso een stevig potje, waarin tegenstanders elkaar niet echt ontzagen.

Beter in de wedstrijd

Na de thee waren de gasten uit Maassluis opnieuw het eerste bij de les. Pim Balkestein moest bij een snelle uitval van Excelsior redding brengen. Vervolgens kwamen de roodzwarten wat beter in de wedstrijd. Frenk Keukens brak op rechts door en via Boy van de Beek kwam de bal terecht bij Coen Maertzdorf. In vrijstaande positie schoot deze over doel.

Gelijkmaker

Na een kwartiertje in de tweede helft kwam de gelijkmaker er toch. Vanuit de achterhoede werd Maertzdorf bediend en die kon tot bij het doel oprukken om vervolgens de bal breed te leggen op de mee opgekomen Sjoerd Ars, die het leder voor het binnen tikken had. Aan het oprukken van Maertzdorf hing een sterk buitenspelluchtje, dat aan de overkant van het veld overigens niet meer te ruiken was. Verhitte protesten bij scheidsrechter Vries leverden niets op.

Rood

Beide ploegen bleven daarna gaan voor de overwinning. Sefa nam de bal ineens op de schoen uit een hoekschop, maar schoot over. En Arda Havar kopte tegendraads over de kruising uit een vrije trap van Boy van de Beek. Havar haalde overigens het einde van de wedstrijd niet. Na een eerdere stevige overtreding, die terecht met geel was bestraft, was nu een licht duwtje voldoende om een tweede gele kaart in ontvangst te nemen. De Treffers moest het dus het laatste kwartier met een man minder doen.

Slotfase

Nadat Afaker en Blij voor Maassluis voor spanning hadden gezorgd, was de beste kans nog voor invaller Aleksandar Jankovic aan Trefferszijde. Zijn inzet belandde echter in het zijnet. En dus bleef het bij een al met al gerechtvaardigde 1-1.

Bron/Tekst: Clubwebsite De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “De Treffers houdt punt over aan stevig potje”

 1. Theo Versteegen zei:

  Nou laat ik maar als eerste een reactie geven over de wedstrijd de treffers exselsior Maassluis. laat ik er kort over zijn. We speelde tegen een strijdbare ploeg. Soms Op het randje. maargoed zulke tegenstanders kom je vaker tegen was blij toen de scheidsrechter afvloot . dus blij met een punt.

 2. Jos zei:

  Je bent nog mild Theo. Het was van beide zijden bedroevend slecht. Met geluk de wedstrijd met 21 man geeindigd en een goal goedgekeurd waar er 2 buitenspel stonden.
  Gelukkig geen VAR.

 3. Theo zei:

  Zoon van voorzitter van Achilles heeft ook het licht gezien en de overstap naar De Treffers gemaakt. Er blijft echt niets meer over van de EIkant!!

 4. Leo Liebers zei:

  Theo als je niks over de wedstrijd te melden hou dan gewoon je mond, van een germania supporter

 5. Antoon zei:

  Zo is het Leo ????

 6. Frank zei:

  Theo, waar gaat dit over. Wat een EIkel ben je