De Treffers kiest Elftal van de Eeuw

GROESBEEK – Tijdens een sfeervolle bijeenkomst heeft De Treffers vrijdag het Elftal van de Eeuw gekozen.


Staande v.l.n.r.:Frank Wijnhoven, Paul Janssen, Sandy Schreur, Piet Giebels, Joop van den Ing, Willie Willems en Jan Peters (trainer).
Geknield v.l.n.r.: Erwin Wennekers, Hemk Grim, Jan Liebers, Jasper Zuidwijk en Saïd Echargui.
Foto en rechten: Jan Peters.

Daarvoor waren vele toppers van toen naar Sportpark Zuid gekomen en in een vol clubgebouw beleefden zij een mooie avond.

100-jarig bestaan

De activiteit Elftal van de Eeuw was georganiseerd in de aanloop naar het honderdjarig bestaan van De Treffers in 2019. Namens de organisatie merkte Jan Hendriks op dat in de loop van de tijd honderden spelers deel hebben uitgemaakt van het eerste elftal en het nu goed was om de balans op te maken. Ruim 1100 stembiljetten waren ingediend en uiteindelijk ging de keuze tussen 22 elftalspelers en 2 trainers.

Frank Evenblij

De bekendmaking van het winnende elftal en trainer was in handen van tv-presentator Frank Evenblij en dat was hem wel toevertrouwd. Met veel humormen snedige opmerkingen kreeg hij het publiek op zijn hand.nTussen de bekendmakingen door waren er interviews, beelden uit het verledennen een soort van wedstrijd karaoke, waarbij twee personen zo overtuigend mogelijk de wedstrijdverslaggever moesten imiteren.

De verzorger…

Beelden uit het verleden waren er onder meer van wedstrijden tegen Quick Boys (1991) en IJsselmeervogels (1998) toen De Treffers algeheel landskampioen bij de amateurs werd. Ook de wedstrijd tegen Oranje in 1988 ontbrak niet net zo min als het legendarisch moment, waarbij verzorger Jan Maas de bal uit het doel kopt in de wedstrijd tegen NEC. Tot de geïnterviewden behoorde ook oud-speler René Meulensteen die bij Manchester United werkte met (sir) Alex Ferguson en vele grootheden in het voetbal onder zijn hoede had.

Het elftal

Alle winnende spelers plus trainer werden door Frank Evenblij voorgesteld en uiteraard even aan de tand gevoeld. Het Elftal van de Eeuw ziet er als volgt uit:

Doel: Jan Liebers.
Achterhoede: Jasper Zuidwijk, Willie Willems, Piet Giebels, Joop van den Ing.
Middenlinie: Erwin Wennekers, Frank Wijnhoven, Paul Janssen.
Voorhoede: Henk Grim, Saïd Echargui, Sandy Schreur.
Trainer: Jan Peters.

Jasper Cillessen

Via film kreeg Jan Liebers de felicitatie van een andere niet onbekende keepermuit Groesbeek, te weten Jasper Cillessen. Alle 24 genomineerden kregen nog een aandenken mee van deze bijzondere avond. Het was een mooie ouverture van het eeuwfeest, waar alle aanwezigen met plezier op terug zullen kijken.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “De Treffers kiest Elftal van de Eeuw”

 1. Kuul zei:

  Geweldig elftal maar waar is
  Paul Meijers toch een van de
  Beste ooit.

 2. Volhouder zei:

  Beter elftal als wat ze nu hebben

 3. Jan zei:

  Jammer dat er niet veel oudere bij zitten , hoorde mijn vader altijd dat was vroeger een goede speler , diegene wie hij allemaal bedoelde staat er geen ééntje van bij . Toch wel jammer

 4. Umme zei:

  Voor de complete uitslag kun je op deze site kijken
  https://www.detreffers.nl/actueel/algemeen/de-treffers-kiest-elftal-van-de-eeuw/
  Misschien staan daar de namen die je mist.

 5. Fred Theunissen zei:

  Ties Theunissen 6e beste voorhoede speler.
  Ha Ha wat een lachertje, had natuurlijk nummer 1 moeten staan heeft ruimschoots de meeste doelpunten ooit gescoord voor De Treffers, heeft niemand ooit meer aan kunnen tippen (iedereen is de tel kwijt zoveel)