“Marikenloop krijgt ander karakter”

NIJMEGEN – De hardloopwedstijd Marikenloop is aan verandering onderhevig. De organisatie van de Zevenheuvelenloop wil de wegwedstrijd voor vrouwen een meerdaags-evenement maken en misschien wel een mannenrace toe te voegen.


Marikenloop 2018.

Concurrentie

Dit gaf Ton van Lieshout, voorzitter van de organiserende stichting, aan bij de RN7 Zevenheuvelenloop-talkshow zondagmiddag. De reden voor verandering is de toegenomen concurrentie binnen de wereld van vrouwenhardloopwedstijden. Er wordt nog gekeken wanneer hiermee geëxperimenteerd kan worden.

Verandering

Verandering in de hardloopsport is niet iets waarmee de Zevenheuvelenloop onbekend is. In 1993 werd de ChampionChip, een chip voor het meten van de looptijd, voor het eerst tijdens een wedstrijd gebruikt. Het succes hiervan heeft massawedstijden mogelijk gemaakt.

Duurzaamheid

Ook uit het duurzaamheidsbeleid blijkt dat de organisatie om kan gaan met verandering. Begin jaren ’90 werd er een voordelig treinkaartje aangeboden om het openbaar vervoer voor de wedstrijd te vegroenen. Ook heeft de organisatie papieren brochures (180.000 stuks) en goodiebags (25.000) stuks in de ban gedaan.

Geen medaille

Ook is het stukje metaal waar velen voor meedoen, de medaille, verduurzaamd. Lopers ontvangen korting op het inschrijfgeld wanneer zij aangeven geen behoefte te hebben aan de medaille.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor “Marikenloop krijgt ander karakter”

Reageren is niet toegestaan.