Omloop der Zevenheuvelen 2019

BERG EN DAL – De Omloop der Zevenheuvelen vindt in 2019 plaats op zondag 7 juli. Het wordt alweer de derde editie van het wielerevenement.


Omloop der Zevenheuvelen. Foto: Sven Nijhof.

Het programma biedt wederom plaats voor elk type wielrenner: van beginnende toerfietser, tot fanatieke wedstrijdrenner.

Vertrouwd programma

Evenals bij de voorgaande twee edities zal er ruimte zijn voor zowel diverse toerroutes door de prachtige omgeving voor de recreatieve fietser tijdens FAKRO’s Mooiste, als ook spannende wedstrijden op een afgesloten parcours over de heuvels van Berg en Dal. De wedstrijd maakt net als in 2018 weer onderdeel uit van de landelijke KNWU Clubcompetitie en wordt zelfs gepromoveerd naar de finalereeks daarvan, waardoor de wedstrijd nog belangrijker wordt. Naast deze klassieker kent ‘De Omloop’ ook weer een koers voor amateurs en voor recreanten, eveneens op het afgesloten parcours vol hoogtemeters.

Nieuw parcours?

De organisatie hoopt 7 juli gebruik te kunnen maken van hun nieuwe parcours. “Toen eind augustus de Boels Ladies Tour, een profkoers voor dames, in Nijmegen neerstreek zijn wij gevraagd het parcours uit te tekenen. We hebben toen ons ideale rondje ingeleverd dat we tijdens onze eigen koers ook graag zouden zien. De Ladies Tour was de perfecte testcase”, aldus Joost van Wijngaarden, voorzitter van de organisatie achter de Omloop der Zevenheuvelen.

Lokale fanatiekelingen

Na wereldtoppers als Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen kunnen nu dus ook de lokale fanatiekelingen zich meerdere malen stuk bijten op de Van Randwijckweg en Oude Holleweg. “Als alles goed gaat, ja”, voegt Van Wijngaarden toe, “Om dit parcours te kunnen gebruiken, is de inzet van de landelijke politie-eenheid vereist. De aanvraagpapieren zijn ingediend, normaal gesproken zouden we groen licht moeten krijgen. We houden dus nog even een slag om de arm met de publicatie van ons definitieve parcours.”

Elk jaar een beetje beter

De organisatie heeft na de editie van vorig jaar weer grondige evaluaties uitgevoerd. “Zowel intern: bestuur, medewerkers, vrijwilligers, als extern: deelnemers, omwonenden, ondernemers, we proberen elk jaar weer van alle partijen feedback terug te krijgen om elke volgende editie weer beter dan de vorige te maken”, stelt de organisatie. “Er kunnen altijd dingen beter, zelfs bij een evenement dat al honderd jaar bestaat. Wij doen dit nu drie jaar.”

Test

Ook de test tijdens de Boels Ladies Tour werd geëvalueerd. “Anders dan dat daar was gebeurd, gaan wij zoals we dat gewend zijn omleidingsborden rondom het parcours plaatsen om de grootste verkeershinder te voorkomen. We willen een evenement organiseren waarbij plezier voor de deelnemer en hinder voor de omgeving in een gezonde balans met elkaar staan. Alleen op die manier kunnen we dit nog jaren blijven doen”.

Inschrijvingen voor de verschillende onderdelen op zondag 7 juli zullen in 2019 open gaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Omloop der Zevenheuvelen 2019

Reageren is niet toegestaan.