Deceptie voor De Treffers tegen Spakenburg

GROESBEEK – Op een steenkoud Sportpark Zuid is De Treffers het jaar 2018 in mineur geëindigd. Na een 1-0 voorsprong bij rust werd met maar liefst 1-4 verloren van SV Spakenburg. In de tweede helft waren het vooral verdedigende fouten, die de roodzwarten de das om deden.


Foto: DeGroesbeek.nl

Voortvarende start

De thuisclub leek al direct op voorsprong te komen, toen Niels Wouters de bal, die doelman Ter Wielen had los gelaten, in doel schoot. Scheidsrechter Hensgens zag er ten onrechte een overtreding in. Een klein kwartiertje later ging de bal alsnog in doel. Uit een hoekschop van Boy van de Beek kwam de bal bij Wouter op den Camp terecht, die Niels Wouters bediende. Deze mocht nu wel juichen na een schuiver in de verre hoek.

Kansen

Het was Wouters niet gegund om de tweede van de avond te maken: uit een voorzet van Koen Maertzdorf kopte hij met een geweldige snoekduik net naast. Het was in die eerste helft een open wedstrijd met twee gelijkwaardige tegenstanders. Spakenburg kon na een half uur een schot op de paal van Philip Ties noteren. De Treffers stelde daar een strakke voorzet van Boy van de Beek, die door iedereen werd gemist en vervolgens een vrije trap van diezelfde Van de Beek, die Ter Wielen niet klemvast had, tegenover. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van de blauwen uit Spakenburg. Tom van der Neut kopte net naast uit een hoekschop.

Tij gekeerd

In de tweede helft ging het helemaal verkeerd. In de 56e minuut kreeg De Treffers een vrije trap te nemen, waaruit Joris Janssen recht in de handen van doelman Ter Wielen kopte. Diens verre uittrap kon worden opgepikt door Kevin Sterling, die aan de verkeerde kant verdedigd werd. En de inzet van Sterling verdween vervolgens via het been van Janssen in het doel: 1-1.

Blauw vuur

De blauwen roken bloed en de roodzwarten waren de weg kwijt. En dat leidde in de 73e minuut tot de Spakenburgse voorsprong. Uit een vrije trap, toegekend nadat een verdedigingsfout slechts met een overtreding kon worden gecorrigeerd, schoot Ties de bal rechtstreeks in de touwen. En twee minuten later mocht diezelfde Ties aanleggen vanaf de penaltystip na opnieuw een overtreding: 1-3.

Eindspurt

De Treffers probeerde het nog door Balkestein naar voren te sturen, die met een kopbal voorlangs nog het dichtst bij de aansluiting was. Maar het doelpunt viel opnieuw aan de andere kant. Na mistasten van doelman Van de Kracht kon Olaf van der Sande de eindstand op 1-4 bepalen. De Treffers krijgt nu een paar weken de tijd om de ploeg weer op de rails te zetten.

^JWi

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »

9 reacties op “Deceptie voor De Treffers tegen Spakenburg”

 1. Frank zei:

  Hee kuul wat sneu hé.

 2. Kuul zei:

  Wat sneu

 3. Wim zei:

  20-0 9-1 wat is er sneu kuul en Frank.

 4. Jan zei:

  Wat een wanprestatie.. totaal niet de indruk gekregen dat iemand er maar voor zou vechten. Mis echte leiders. De trainer mag wel gaan.. het vuurtje gaat langzaam uit.

 5. Umme zei:

  Is al het hele seizoen, de eerste 20 min. zijn voor de Treffers en daarna zakt het als een plumpudding ineen.
  Hopen dat je er in blijft en het zou mij niet verbazen dat we in de winterstop horen dat dhr A Janssen zijn koffer heeft gepakt. Die uitslagen vermelden van Achilles voegt geen enkele waarde aan het spel van de Treffers. We zullen het zelf moeten doen en er hard voor moeten knokken om er in te blijven.

 6. Wim zei:

  Umme daar vragen die gasten zelf om dat ik die standen vermeld.

 7. Theo zei:

  Goed gesproken Umme ? Wat heeft Achilles’29 nou te maken met de prestaties van De Treffers 1. Laat iedereen lekker naar zichzelf kijken en het houden bij zijn eigen club !

 8. Jos zei:

  In eigen keuken kijken en concluderen dat het wederom bagger gaat. Vorig jaar noodsprongen gemaakt en enkele sponsoren waren weer gek genoeg om diep in de buidel te tasten, om de nodige ‘versterkingen’ in de winterstop te halen. Zijn zij dit jaar weer zo gek?
  Is niet iets van de laatste twee jaar.

 9. Piet Puk zei:

  Zoals ik al eerder heb aangegeven: de traditionele zondagclubs (wellicht uitgezonderd AFC) zullen stuk voor stuk afscheid van deze competitie moeten nemen. Over de budgetten die de traditionele zaterdagclubs kunnen besteden en de publieke belangstelling die zij hebben kan alleen over worden gedroomd.
  Hard en niet leuk maar het is zoals het is…..

  Beter is om de hoogmoed te laten voor wat ‘ie is en via de jeugdopleiding te investeren in een herkenbaar en “eigen” eerste elftal in plaats van een grotendeels vreemdelingenlegioen. Dat verbindt en zorgt voor bezoekers.