Meer dan 2500 kinderen bereikt met Toppers Bij Jou Op School

REGIO – Met het project Toppers Bij Jou Op School zijn in 2018 meer dan 2500 Gelderse kinderen bereikt. Zij kregen in hun klas een topsporter op bezoek. Die vertelden aan de jeugd over hun sport, hoe ze topsport met school combineren, hoe ze omgaan met gezonde voeding en nog veel meer.

Op die manier inspireren en motiveren de sporters van nu de sporters van de toekomst. Toppers Bij Jou Op School wordt georganiseerd door Topsport Gelderland. Ook in 2019 zijn de eerste schoolklassen alweer bezocht en scholen kunnen een aanvraag doen voor een bezoek van een topsporter.

Waar steeds meer scholen en klassen bezocht worden, is ook het aantal sporters dat de scholen bezoekt toegenomen. Zo sloten zich in 2018 acht nieuwe sporters aan bij Toppers Bij Jou Op School, waardoor het totale aantal inzetbare toppers nu op 26 zit. Onder hen onder andere olympiërs en paralympiërs, zoals atlete Eva Hovenkamp, bokser Enrico Lacruz en kogelstootster Lara Baars. Naast hen zijn onder meer basketballers, volleybalsters, korfballers, wielrenners, tennissers, amazones, judoka’s, turnsters en tafeltennissers in het project actief. Zij kunnen naast een presentatie ook een actieve clinic geven aan de jeugd.

Doelgroep

Toppers Bij Jou Op School is een project dat gericht is op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Scholen die interesse hebben om een sporter langs te laten komen in de klas, kunnen daarvoor een aanvraag doen. Alle informatie is te vinden op de website www.topsportgelderland.nl/toppers. De beschikbare sporters hebben allemaal een video-oproep opgenomen, zodat duidelijk is wat ze doen en waarom ze graag in de klas komen vertellen. Per school kunnen twee klassen deelnemen aan het project.

Over Topsport Gelderland

Toppers Bij Jou Op School is een initiatief van Topsport Gelderland in samenwerking met de Provincie Gelderland. Topsport Gelderland is dé partij op het gebied van talentontwikkeling in de sport en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten. Waar zij achter de schermen hard werkt om het beste uit de talenten naar boven te halen, biedt Topsport Gelderland voor de schermen letterlijk en figuurlijk een podium voor talent. Door middel van een uitgebreid faciliteitennetwerk biedt Topsport Gelderland haar talenten het optimale. De organisatie doet dit in nauwe samenwerking met NOC*NSF, de Provincie Gelderland en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Meer dan 2500 kinderen bereikt met Toppers Bij Jou Op School

Reageren is niet toegestaan.