Zaterdag 11 mei: eerste editie Emilialoop Wijchen

WIJCHEN – Zaterdagavond 11 mei vindt de eerste editie plaats van de Emilialoop in Wijchen. Het is een echte centrumloop die de deelnemers dwars door het mooie centrum van Wijchen leidt.

Onderweg ervaren de lopers het gezellige centrum, de schoonheid van de natuur en komt de historie tot leven. Mooie monumenten zoals de oude Molen, het karakteristieke Laantje, het kasteel, Wijchens Meer en natuurlijk het standbeeld van Emilia, de bewoonster van het kasteel, waarna deze run is genoemd, liggen allemaal op de route. Inmiddels hebben zich al bijna 300 lopers aangemeld, daarom heeft de organisatie besloten om de voorinschrijving te verlengen t/m 9 mei. Dit kan via de website www.emilialoop.nl.

De na-inschrijving en afhalen van de startnummer kan op de dag zelf vanaf 16.30 uur bij café en zaal de Arend. De tijdwaarneming geschiedt professioneel door middel van een chip die wordt bevestigd op de schoen.    De uitslagen van de Emilialoop en de daaraan verbonden prijzen worden bepaald door de  volgorde van binnenkomst op basis van de bruto tijd. Onderweg is er een verzorgingspost met bekers water. Naast de vele verkeersregelaars is ook het Nederlands Rode Kruis aanwezig voor de medische verzorging.

De run kent diverse afstanden. Voor de jeugd 1000m en 2500m.  Verder voor de wedstrijd- en recreantenlopers de 5 en 10 km.

Alle deelnemers ontvangen een leuke goodiebag. Tevens is er voor alle lopers een prachtige medaille met het logo van de Emilialoop. In dit unieke  logo zie je twee E’s met de ruggen tegen elkaar. Dit zijn de muurankers van het kasteel. De E van Emilia en de E van Emanuel. In 1609 kocht Emilia van Nassau het Kasteel Wijchen. Samen met haar man Emanuel bouwde ze een nieuw kasteel op de oude fundamenten

Atletiek Vereniging Wijchen is landelijk bekend vanwege het organiseren van grote hardloopfestijnen, zoals de Urndorferloop, de 5 van Wijchen en Tweestromenloop maar een echte centrumloop was er nog niet. Deze lang gehoorde wens van vele hardlopers is nu in vervulling gegaan. Nieuw is ook dat bedrijven zich kunnen inschrijven voor de bedrijvenloop.

Ook voor het publiek is er deze avond veel vertier. Er is een gezellige discotheek bij de start en de  Sambaband uit Alverna zal zowel de lopers als publiek vermaken. Er zijn extra toilet voorzieningen. Zaal De Arend is de accommodatie waar de lopers zich tevens kunnen omkleden.

Programma

17:50 uur: opening Emilialoop Wijchen                                                                            

18:00 uur: jeugdloop 1 km.                                                                                                      

 18:25 uur: jeugdloop 2,5 km.                                                                                                         

18:45 uur: prijsuitreiking jeugdloop                                                                                                 

18:55 uur: 5 km

19:40 uur: 10 km

20:50 uur:  prijsuitreiking

Parkeren

Er zijn twee grote parkeerplaatsen vanaf nog geen 6 minuten lopen tot de start en finish locatie. Aan de Stationslaan 12, bij het station, is een grote parkeergarage waar ruim 200 auto’s geparkeerd kunnen worden. Aan de andere kant van het centrum aan de Meerdreef is nog een parkeergarage waar zeker 150 auto’s geparkeerd kunnen worden.  

Verdere informatie kunt u zien op www.emilialoop.nl

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 11 mei: eerste editie Emilialoop Wijchen

Reageren is niet toegestaan.