Een week lang waterpret bij jou om de hoek

MIDDELAAR – Wie wil leren zeilen hoeft helemaal niet naar een Fries zeilkamp. Dit kan gewoon bij jou in de regio! De waterscoutinggroepen uit de omgeving van Nijmegen, Mook en Cuijk slaan de handen wederom ineen om kinderen vanaf 7 jaar met een hoge dosis plezier te leren zeilen.

Aan de Mookerplas in Middelaar vindt al bijna 50 jaar dit waterspektakel plaats in de laatste week van de zomervakantie. Van 12 augustus tot en met 16 augustus 2019 kunnen vele kinderen leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs die veelal lid zijn van een waterscoutinggroep uit de regio.

“Het idee is eigenlijk heel simpel. In de zomervakantie worden de boten van de zeeverkenners niet gebruikt, terwijl het mooi weer is en veel kinderen uit de omgeving ook graag eens het water op willen”, aldus Jurrit Rodenhuis, een van de organisatoren. “Naast het zeilen gaat het er ons vooral om dat iedereen plezier heeft 5 dagen lang. Naast de serieuze activiteiten als het oefenen van knopen en manoeuvres is er nog genoeg tijd om bijvoorbeeld zeilwedstrijden te houden of te zwemmen.”

De zeilweek bestaat al heel lang, binnenkort komt er zelfs een jubileum aan. “Doordat we in de afgelopen jaren een alsmaar groeiend aantal gemotiveerde instructeurs én enthousiaste deelnemers hebben gekregen, blijft de zeilweek een geweldig evenement! zonder hen hadden we de aankomende 50e editie nooit gehaald.”

De Mookse Zeilweek is er zowel voor kinderen als jongeren. De leeftijden van deelnemers variëren van 7 tot 17 jaar. “We hebben de zeilweek opgedeeld in vijf niveaus. Kinderen tot 11 jaar zitten in de juniorengroep en daarnaast hebben we een eerste t/m vierdejaars niveau. Bij de junioren maken kinderen spelenderwijs kennis met de boot en het varen. In het niveau van het eerste jaar leer je als deelnemer wat een zeilboot daadwerkelijk is en hoe je die globaal moet besturen.

In het tweede jaar oefenen we dit verder en zullen er enkele manoeuvres bij komen. In het derde jaar komen er meer ervaren manoeuvres bij kijken, zoals de handelingen die uitgevoerd moeten worden wanneer er een ‘man over boord’ is. Het vierde jaar is een afsluitend jaar waarin de deelnemers met instructeurs de Maas op zullen gaan en o.a. ervaren hoe je door een sluis gaat. Veel deelnemers blijven vaak meerderen jaren terugkomen. Dat maakt het erg gezellig en creëert een vertrouwde sfeer.”

Meer info: www.mooksezeilweek.nl

Contact: info@mooksezeilweek.nl of 06-25028086 (Jurrit Rodenhuis).


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een week lang waterpret bij jou om de hoek

Reageren is niet toegestaan.