Kids Bergsprint, bandjes pompen en slowbiken op de Van Randwijckweg

BERG EN DAL –  In samenwerking met een projectgroep van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen organiseert de Omloop der Zevenheuvelen een aantal side-events op de Van Randwijckweg 7 juli voor een breed publiek.

Onder meer vinden een Kids Bergsprint, een wedstrijd bandje pompen, slowbiking en de ‘waterbakchallenge’ plaats. De horeca, een springkussen en de Tour de France op groot scherm maken de gezellige finishzone compleet.

Uitdaging

Het nieuwe wedstrijdparcours van de Omloop der Zevenheuvelen is langer dan dat van vorig jaar. Dat betekent dat het aan de finish ook steeds net wat langer duurt voordat het wedstrijdpeloton weer langs raast. Omdat ‘De Omloop’ een echt publieksevenement is met de finish van de toertocht aan het wedstrijdparcours en het aanbieden van een recreantenkoers, vindt de organisatie het belangrijk dat er continu iets te beleven is in de gezellige finishzone.

Naast het aanbieden van hapjes en drankjes en het tonen van de Tour de France op groot scherm, was de organisatie op zoek naar een manier om het aanwezige publiek het nodige vermaak te bieden tussen de doorkomsten van de wedstrijden door.

Kids Bergsprint en meer!

In samenwerking met studenten Sportkunde van HAN Sport & Bewegen, is er een programma van side-events ontwikkeld wat deze behoefte invult. In de ochtend, als de toerdeelnemers nog aan hun rit bezig zijn, vindt tussen 10:00 en 12:00u de Kids Bergsprint plaats. Over een kort segment van 200 meter sprinten kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in viertallen de Van Randwijckweg omhoog. Wie dit het snelste doet, gaat door naar de volgende ronde, tot er uiteindelijk een winnaar aangewezen kan worden die de beker in ontvangst mag nemen. In de finishzone is ook een springkussen aanwezig!

Tegen het middaguur arriveren de toerdeelnemers in de gezellige finishzone. Om deze moegestreden helden te vermaken zijn er een aantal ludieke onderdelen uitgedacht. Zo zijn er verschillende rondes van de bandenpompchallenge: drie mensen uit het publiek nemen het tegen elkaar op om als eerste een binnenband zo ver op te pompen dat deze knalt. De winnaar krijgt uiteraard een mooie prijs.

Verder is er een slowbiking onderdeel: wie legt het superkorte segment van 20 meter als langzaamste af? Tenslotte wordt het waterbakfietsen georganiseerd. Deelnemers worden uitgedaagd om hun langzaam leeglopende waterbak (bevestigd op de helm) zo vol en zo snel mogelijk naar de overkant te brengen. Voor alle onderdelen zijn uiteraard mooie prijzen te winnen.

Rugnummerbingo

Bovendien is er nog de nu al legendarische rugnummerbingo! De toerdeelnemers worden bij de start uitgerust met een stuurbordje. Op dat stuurbordje staat een rugnummer van een wedstrijdrenner. Komt de renner met dat rugnummer als eerste over de streep, dan heb je bingo en mag je je prijs ophalen aan de bar. Dat wordt spannend!

De organisatie van het evenement is blij met de samenwerking met de HAN-studenten: “Dankzij hun inzet, kunnen wij ons focussen op andere onderdelen van de organisatie die daarmee de aandacht krijgen die ze verdienen”.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juni, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kids Bergsprint, bandjes pompen en slowbiken op de Van Randwijckweg

Reageren is niet toegestaan.